4 червня 2021 року минає сьомий рік, як місто Лиман було визволено українськими військами під час антитерористичної операції.


 Сьогодні директор департаменту з питань цивільного захисту, мобілізаційної та оборонної роботи облдержадміністрації Ігор Бойко, заступник Командувача ОС Григорій Токар, міський голова Олександр Журавльов разом з представниками Слов’янського об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки, рідними і близькими загиблих в АТО/ООС, представниами громадських організацій АТО/ООС вшанували героїв, які захищали та поклали своє життя за незалежність і територіальну цілісність держави, а також усіх українських людей – мирних жителів, загиблих під час проведення бойових дій.
З середини квітня 2014 року російські окупаційні війська в місті Лиман захопили міський відділ внутрішніх справ. В цей же час в місті та за його межами були встановлені блокпости, а також введено паспортний контроль.
Наприкінці квітня 2014 року відбулося озброєне захоплення будівлі міськради, де проходило засідання сесії. Визволення Лиманщини від військових підрозділів РФ та їх найманців почалось 3 червня 2014 року о 5.00 ранку. Українські війська увійшли до міста. У багатьох місцях точилися жорсткі бої, в одному з яких загинув військовослужбовець Юрій Власенко. В цей час була обстріляна  залізнична лікарня, район залізничної станції Лиман. Втрати були і серед мирного населення, загинуло 3 осіб. 4 червня наше місто було повністю визволено від ворогів.
Поступово життя повертається в місто. З прифронтового - Лиман перетворюється в звичайне, мирне місто на звільненій землі. Але ще до кінця червня йшли бої за визволення від проросійських збройних формувань населених пунктів району в напрямку міста Сіверськ.  У пам’яті нашого народу назавжди викарбуються імена справжніх патріотів України, які загинули і продовжують гинути під кулями ворога, захищаючи рідну землю і нас.  Події останніх років об’єднали нас, пробудили в кожного почуття щирого й глибокого патріотизму, відчуття причетності до  загальнодержавних справ.

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner