Що таке ОСББ і як його створити?

 

ОСББ – це об’єднання співвласників багатоквартирного будинку, яка створена, щоб спростити управління та використання майном.
Для чого створюють ОСББ
•    Для вирішення питань, що стосуються всіх мешканців будинку. Правління ОСББ може займатися вирішенням поточних питань і проблем, це дозволяє не скликати загальні збори з кожного дрібного приводу.
•    Наявність ОСББ дозволяє співвласникам захищати свої інтереси перед управляючими компаніями, підрядними організаціями тощо.
•    ОСББ має право на свій розсуд укладати договори на обслуговування будинків з обраними компаніями, обравши тих постачальників послуг, які відповідають вимогам та пропонують кращі ціни, а не користуватись тими послугами, що реалізують ЖЕУ.
Вищим органом управління об’єднання є загальні збори. Рішення загальних зборів ОСББ є обов’язковими для всіх співвласників будинку.
Як створити ОСББ
•    необхідно створити ініціативну групу (з підписанням протоколу про її створення) з більше ніж трьох співвласників приміщень будинку;
•    підготовка до створення, що може включати роз’яснювальну роботу серед мешканців, збір переліку власників в будинку тощо та підготовка статуту;
•    повідомити (рекомендованим листом за два тижні або особисто вручити запрошення) та провести установчі збори (з оформленням відповідного протоколу), за необхідності провести письмове опитування;
•    провести державну реєстрацію ОСББ, підготувавши заяву про державну реєстрацію створення юридичної особи, додавши примірник оригіналу (нотаріально засвідченої копії) рішення засновників і установчий документ юридичної особи.
З метою вирішення питань щодо утримання багатоквартирних будинків виконавчий комітет Лиманської міської ради звертається до всіх мешканців багатоквартирних будинків та закликає створити ОСББ!!!
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner