Cвято - День Рятівника

 

Щорічно 17 вересня в Україні працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій відзначають своє професійне свято - День Рятівника, адже саме в цей день православна церква вшановує Пресвяту Богородицю Неопалима Купина. Цей чудотворний образ, як і рятувальники, захищає людей від пожеж та іншого лиха й допомагає їм у тяжку хвилину.
Оберігати державу та її громадян від пожеж і надзвичайних ситуацій завжди було благородною справою. Тож, беручи до уваги значний внесок працівників аварійно-рятувальних служб, пожежної охорони, інших спеціальних формувань, а також громадян у справі ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, захисту життя і здоров'я людей, Указом Президента України від 12 вересня 2008 року встановлено свято - День рятівника.
Державна служба України з надзвичайних ситуацій недаремно має гасло "Запобігти. Врятувати. Допомогти". Воно відображає нелегкі будні рятувальників. Попередження та ліквідація пожеж, різного роду аварій і катастроф, стихійного лиха, знешкодження боєприпасів, рятування людей на воді, під час дорожньо-транспортних пригод - ось далеко не повний перелік завдань оперативно-рятувальної служби цивільного захисту – «Служби 101».
Святкового дня, 17 вересня керівництво 21 державного пожежно-рятувального загону завітало у гості до ветеранів пожежної охорони та привітало їх з професійним  святом, виразило слова вдячності за роки віддані службі та служінню народу, а також побажало міцного здоров’я, миру, достатку та злагоди у родинах.  
18 вересня в 21 державному пожежно-рятувальному загоні Головного управління ДСНС України у Донецькій області відбулися урочисті заходи присвячені Дню рятівника. На свято було запрошено керівництво міської ради, ветерани пожежної охорони та служби цивільного захисту, а також працівники відомчої пожежної охорони Лиманського лісгоспу та Укрзалізниці, Лиманського центру безпеки громадян, представники аварійно-рятувальної служби на воді, співпраця яких з державною службою з надзвичайних ситуацій є справжнім щитом на сторожі безпеки населення і території Лиманської громади.
На початку заходу начальник 21 державного пожежно-рятувального загону Віталій Ворона привітав рятувальників з їх професійним святом та передав вітання від Голови ДСНС Миколи Чечоткіна та начальника Головного управління ДСНС України у Донецькій області Олексія Мігріна. Також рятувальників привітали зі святом перший заступник міського голови Юрій Драч, заступник начальник служби воєнізованої охорони Донецької залізниці Олександр Демченко, директор ДП «Лиманський лісгосп» Олексій Приходько, начальник Комунальної спеціалізованої аварійно-рятувальної служби на воді Олег Данніков, ветеран пожежної охорони – поет Федір Афронцев.
Хвилиною мовчання вшановано працівників пожежної охорони та цивільного захисту, які загинули при виконанні службових обов’язків та під час проведення антитерористичної операції. На урочистому плацу новобранці, які цього року вступили до лав ДСНС, прийняли присягу на вірність служіння українському народу.
За сумлінне і високопрофесійне виконання службового обов’язку, досягнення високих результатів у трудовій діяльності та з нагоди Дня рятівника були нагороджені грамотами, подяками понад 20 співробітників аварійно-рятувальних служб Лиманської об’єднаної територіальної громади.
Гарними та чарівними піснями привітали рятувальників талановиті молоді співачки, майбутні зірки естради Дар’я Малініна та Вероніка Кіпоть. Також чудовими постановками номерів рятувальників привітав танцювальний колектив «Забава».
Наприкінці урочистого заходу керівництво 21 державного пожежно-рятувального загону ще раз привітало рятівників з їх професійним святом та побажало щастя і добробуту у родинах та «сухих рукавів» у службі.

 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner