Лиманщина відсвяткувала 75-ту річницю визволення від нацистів

31 січня в межах заходів до 75-ї річниці визволення населених пунктів Лиманської ОТГ від нацистів на території Лиманської ОТГ відбулися:
- в мікрорайоні “Південний” об 11.00 біля меморіалу “Батьківщина-мати” відбулись мітинг та покладання вінків, квітів. Присутні ветерани Другої світової війни, представники трудових колективів підприємств, установ та організацій залізничного транспорту, студенти медичного коледжу та Лиманського ПТУ — близько 100 чоловік. Виступили: заступник міського голови В.П. Фесенко, помічник народного депутата України Костянтина Матейченка — Віктор Буслов, голова територіальної профспілки залізничників - Л. Бессарабов. По закінченню мітингу в міському народному краєзнавчому музею - вахта пам’яті “Загиблим захисникам Лиманщини”
- в мікрорайоні “Центральний” о 12.30 на майдані “Гвардійський” відбулось покладання вінків та квітів до пам’ятника визволителям Лиманщини. Присутні ветерани Другої світової війни, представники трудових колективів підприємств, установ та організацій міста, студенти медичного коледжу та Лиманського ПТУ, військовослужбовці ЗСУ, які несуть службу на території громади, представники громадськості, ЗМІ.
- о 13.00 в Центрі культури і дозвілля ім. Горького — урочисті збори та святковий концерт “Їх подвиг незабутній” на яких виступили: секретар міської ради Т.Ю. Каракуц, помічник народного депутата України Костянтина Матейченка — Віктор Буслов, голова Лиманської ради ветеранів, війни, праці та Збройних Сил України — Л.І. Морозова. В заході взяли участь ветерани Другої світової війни, представники трудових колективів підприємств, установ та організацій міста, студенти медичного коледжу та Лиманського ПТУ, військовослужбовці ЗСУ, які несуть службу на території громади, представники громадськості. Учасники художньої самодіяльності клубних закладів населених пунктів громади подарували ветеранам та гостям чудові концертні номери.

- в МБК «Зеленоклинський» - година-роздум «Була одна мрія - Перемога». Присутні молодь та діти мікрорайону - близько 25 чоловік. Ведучі розповіли про тяжкі роки окупації Лиманщини, про партизанський рух на території нашого району, скільки полягло лиманців в боях за рідну землю. Діти читали тематичні вірші. Присутні під звуки метроному вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання.
- в Будинку дозвілля с. Діброва - інформаційне повідомлення «Визволення рідного краю». Присутні мешканці села - близько 20 чоловік. Ведуча розповіла присутнім про хід визволення від нацистів населених пунктів Лиманщини, про героїв Другої світової війни, яких зростила Лиманщина. Героїв, які відділи своє життя за Батьківщину вшанували хвилиною мовчання.

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner