Норвезька рада у справах біженців (далі – NRC) за підтримки Міністерства закордонних справ Норвегії починає програму підтримки та самозайнятості

 

мікропідприємництва в Станично-Луганському, Слов’янському, Лиманському районах, містах Сєвєродонецьк, Кремінна, Рубіжне, Лисичанськ з метою допомоги сім’ям, постраждалим у результаті конфлікту і підвищення рівня їх життєзабезпечення.
У результаті відбору на конкурсній основі, виходячи з якості поданих проектів та відповідно до критеріїв уразливості, NRC відбере одержувачів грошових грантів у сумі до 30 000 грн для створення, відновлення мікробізнесу або його розвитку (зокрема, створення робочих місць).
Участь у цій програмі можуть взяти такі категорії громадян:
внутрішньо переміщені особи (далі – ВПО), які постійно проживають 
у даному районі;
місцеві жителі даного району, які втратили роботу або джерело доходу безпосередньо у зв’язку з конфліктом;
діючі підприємці (ВПО і місцеве населення) у даному районі, чий бізнес перебуває в процесі відновлення або розширення, якщо такі підприємці збираються відкривати нові робочі місця для зазначених вище категорій. 
А також в тому випадку, якщо бізнес відповідає наступним умовам:
- бізнес офіційно зареєстрований не раніше січня 2017 року;
- у бізнесі постійно (офіційно і неофіційно) зайнято не більше 2-х співробітників (включаючи самого власника бізнесу);
- даний вид бізнесу не входить до наступних категорій (роздрібна та оптова торгівля, сільське господарство (за винятком переробки), послуги з перевезень будь-якого характеру, бізнес, пов’язаний з ХоРеКа (готелі, ресторани, кафе), медичні послуги);
- річний оборот від бізнесу не перевищує 300 000.00 грн.;
- за останні 12 місяців сім’ї претендентів не отримували гуманітарну допомогу на суму понад 18 000 грн. від будь-яких інших організацій для початку або відновлення мікробізнесу;
- сукупний офіційний (зарплата, пенсія, соціальні виплати і т.д.) і неофіційний (орендна плата, продаж сільськогосподарської продукції, будь-які грошові перекази тощо) чистий дохід на одного члена сім’ї не перевищує 2 300 грн. на місяць.
Пріоритет буде віддаватися заявкам, отриманим з населених пунктів, що знаходяться поблизу лінії розмежування.
Інформацію про те, як взяти участь у конкурсі, можна отримати, зателефонувавши на «гарячу» лінію Норвезької ради у справах біженців 0800 302 007. Дана програма не передбачає надання допомоги тим особам, які не входять до вищезазначених категорій. Заявки та проекти приймаються до 09 вересня 2018 року до 24:00. Заявки, надіслані пізніше цієї дати, до розгляду не приймаються.

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner