24 серпня під час рейду Донецьким рибоохоронним патрулем було викрито грубе порушення правил рибальства.

 

Двоє громадян за допомогою ставних сіток, загальною довжиною 250 м, здійснювали лов біоресурсів з човна. В результаті браконьєри виловили таку рибу: уклія – 896 шт., плітка – 798 шт. та плоскирка – 126 шт. Загальна вага незаконно виловлених водних біоресурсів склала 30 кг.
Інцидент стався на Червонооскільському водосховищі, поблизу с. Лозове. Збитки, завдані рибному господарству України, становлять 87 346 грн.
Розрахунок за незаконне добування водних біоресурсів здійснювався відповідно до постанови КМУ від 21.11.2011 р. №1209 «Про затвердження такс для обчислення розміру відшкодування шкоди внаслідок незаконного добування (збирання) або знищення цінних видів водних біоресурсів». Так компенсація за один екземпляр плітки становить 85 грн, плоскирки – 34 грн та уклії - 17 грн.
На винних осіб складено адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи будуть направлені в суд м. Лиман. Водні біоресурси, засоби та знаряддя лову вилучено.
Донецький рибоохоронний патруль наголошує, що заборонється  здійснювати вилов риби сітками, ятерями, «павуками», «екранами», «драчами», остями та іншими знаряддями лову, які не передбачені Правилами любительського і спортивного рибальства. Дозволено рибалити з берега або з човна, вудками всіх видів із загальною кількістю гачків не більше п'яти на рибалку та спінінгом. При цьому добова норма вилову риби не повинна перевищувати трьох кілограм на одну особу.
У разі виявлення фактів браконьєрства - прохання терміново повідомляти за номерами телефонів всеукраїнської безкоштовної «гарячої лінії»:0-800-50-52-50 або на «гарячу лінію» відомства: (06262) 2-99-04.
Довідкова інформація:
Нагадуємо, що у період з 20 серпня по 30 вересня на території Донецької області заборонено вилов раків. Основна мета заборони – захистити членистоногих у період другої линьки, під час якої вони найбільш вразливі.

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner