Програма «Права людини і правосуддя» Міжнародного фонду «Відродження» оголошує конкурс

Програма «Права людини і правосуддя» Міжнародного фонду «Відродження» оголошує конкурс: «Посилення правової спроможності місцевих громад». Політика децентралізації влади ставить нові завдання перед місцевим самоврядуванням. Водночас, виникають нові потреби та можливості впливу на вирішення проблем у місцевих громадах. Доступність та пріоритизація правових способів вирішення спорів та конфліктів є передумовою для усунення позаправових практик, ефективної реалізації реформ на рівні місцевих громад.
Мета конкурсу: посилення спроможності місцевих громад у вирішенні проблемних питань свого розвитку у правовий спосіб.
Учасниками конкурсу можуть бути організації громадянського суспільства, які:
мають статус неприбуткової організації та офіційно зареєстровані в Україні;
мають попередній досвід роботи у сфері надання правової допомоги, захисту прав людини, правопросвітництва;
мають мінімально необхідний матеріально-ресурсний потенціал (окреме приміщення організації (кімната), яке придатне для публічного прийому клієнтів (запитувачів правової допомоги), обладнане робоче місце юриста) та мають відповідні фінансові процедури, можуть належно прийняти та використати кошти, надані в межах гранту, що підтверджується офіційним листом заявника.
Конкурс не передбачає надання грантів прибутковим організаціям, політичним партіям, релігійним громадам і приватним (фізичним) особам.
Перевага надаватиметься проектним пропозиціям, котрі:
спираються на оцінку потреб місцевого населення в сфері доступу до правосуддя або передбачають таку оцінку;
мають підтверджену листом зацікавленість місцевого самоврядування щодо участі у проекті з подальшою можливістю фінансової підтримки;
містять план співпраці з органами місцевого самоврядування, системою безоплатної правової допомоги з визначеним розподілом обов’язків, запланованих заходів тощо;
мають стратегічний план організаційного розвитку;
передбачають діяльність за кількома пріоритетами конкурсу.
Усі підтримані організації заохочуватимуться до спільних форм роботи партнерів ініціативи (участь у навчальних заходах, розробка інформаційних матеріалів, ведення звітності й обліку клієнтів, участь у національних правопросвітницьких кампаніях тощо).
Прийнятними вважаються витрати, які: необхідні для виконання проектної діяльності; фактично виникли протягом терміну виконання проекту; відповідають принципам доцільності та відповідності витрат, включно з принципами «найвища якість за найнижчу ціну» і ефективності витрат; коректно задокументовані, обґрунтовані та зрозумілі, а також підкріплені відповідною документацією фінансово-бухгалтерської звітності.
Неприйнятними є витрати, пов’язані з: підготовкою проектної пропозиції для участі в конкурсі; сплатою боргів; відшкодування витрат, пов’язаних із коливанням валютного курсу; міжнародними відрядженнями; створенням та реєстрацією організації; наданням прямої фіскальної підтримки державним органам влади; політичною діяльністю; релігійною пропагандою; діяльністю, що веде до прямої або опосередкованої дискримінації будь-яких соціальних верств; проектами, спрямованими на отримання прибутку від діяльності; будівництвом або ремонтними роботами; закупівлею транспортних засобів та/або предметів розкоші та відповідних послуг; придбанням товарів для розповсюдження у вигляді гуманітарної допомоги, подарунків.
До проектних пропозицій має бути додано повний пакет документів (див. нижче). Їх має бути подано у строки, визначені цим оголошенням.
Проектні пропозиції слід подавати українською мовою згідно з вимогами оголошення та аплікаційної форми. Пакет документів має включати:
належно заповнену проектну пропозицію;
необхідні додатки, що підтверджують відповідність поданої проектної пропозиції конкурсним умовам
копію свідоцтва про реєстрацію або виписки з ЄДР;
резюме осіб, залучених до виконання проекту, із досвідом, який відповідає сфері проектної діяльності.
Проекти слід оформити за аплікаційною формою, доступною за
посиланням: http://www.irf.ua/grants/contests/ та подати в електронному форматі
на сайті Міжнародного фонду «Відродження»: https://contests.irf.ua/index.php?option=com_user&view=login&return=aHR0cHM6Ly9jb250ZXN0cy5pcmYudWEv.
Останній строк подання проектної пропозиції – 17:00 10 вересня 2018 року.
Бюджет конкурсу:
загальний бюджет конкурсу– 5 400 000 грн. (200 000 дол. США)
максимальний розмір гранту: – 350 000 грн.
мінімальний строк реалізації проекту – 6 місяців.
максимальний строк реалізації проекту – 12 місяців.
Детальну інформацію про конкурс та подачу заявок можна дізнатися за посиланням: https://gurt.org.ua/news/grants/47492/. У разі виникнення додаткових питань звертатися до менеджерки програми «Права людини і правосуддя» МФ «Відродження» Ольги Гальченко, тел.: +38 044 482 03 63 або за електронною адресою: halchenko@irf.ua.

 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner