Рятувальники гасили умовну пожежу в багажному відділенні залізничного вокзалу станції Лиман

 

Пожежні-рятувальники Головного управління ДСНС України у Донецькій області постійно проводять навчання та тренуваннях, спрямовані на відпрацювання практичних та теоретичних навиків гасіння пожежі та ліквідації інших надзвичайних ситуацій.
13 серпня у м. Лиман відбулися спільні пожежно-тактичні навчання рятувальників 21-го Державного пожежно-рятувального загону, пожежного поїзду станції Лиман структурного підрозділу «Служба воєнізованої охорони» регіональної філії «Донецька залізниця» ПАТ «Укрзалізниця», Комунального закладу «Лиманський центр безпеки громадян», співробітників Лиманського відділення поліції Слов’янського ВП ГУНП в Донецькій області, медиків Станції швидкої медично  допомоги м. Слов'янськ - відокремлений структурний підрозділ лікувально-профілактичної установи “Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф” щодо гасіння умовної пожежі в багажному відділенні залізничного вокзалу станції Лиман.
За задумом навчань, умовна пожежа відбулася на першому поверсі в приміщенні багажного відділення для зберігання багажної та ручної поклажі двоповерхової адміністративної будівлі. В результаті задимлення створилася загроза для життя чергового персоналу, пожежа поширювалася на суміжні приміщення будівлі. Адміністрація об’єкту сповістила про пожежу диспетчера ДСНС та  диспетчера центрального пункту зв’язку служби воєнізованої пожежної охорони залізниці, після чого організувала евакуацію людей та матеріальних цінностей. На другому поверсі будівлі виявилися заблокованими постраждалі, які потребували допомоги. До місця події невідкладно були спрямовані підрозділи 21-го Державного пожежно-рятувального загону, місцевої пожежно-рятувальної команди Комунального закладу «Лиманський центр безпеки громадян» та пожежний потяг пожежної служби воєнізованої охорони залізниці. Пожежно-рятувальні відділення, що прибули до місця, ланками ГЗДС провели розвідку та оперативне розгортання з подачею стволів  «Б», а також здійснили подачу лафетних стволів від магістральної лінії з пожежного потягу та пожежного гідранту для захисту покрівлі будівлі. Прибулі на виклик медики надали допомогу постраждалим, а співробітники поліції забезпечили охорону громадського правопорядку та врятованих матеріальних цінностей. Завдяки оперативним та злагодженим діям пожежу вдалося вчасно ліквідувати та запобігти розповсюдженню вогню.
В ході проведення навчань було відпрацьовано взаємодію співробітників Служби порятунку з іншими службами в організації та проведенні пошуково-рятувальних робіт, гасіння пожеж на об’єктах залізниці, а також на практиці перевірено знання персоналу об’єкту  щодо дій у разі виникнення пожежі. Проведення таких спільних навчань є запорукою злагодженої роботи аварійно-рятувальних служб при виникненні реальних екстрених ситуацій, що в підсумку дозволить їх успішно ліквідувати з мінімальними матеріальними збитками, а саме головне – не допустить загибелі та травмування людей.
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner