Шановні громадяни! Щоб не стати жертвою шахраїв, ЗАПАМ'ЯТАЙТЕ:

 

Останнім часом збільшилась кількість шахраїв. Зловмисники використовуючи Вашу довіру під приводом продажу через мережу Інтернет різних товарів, а також розіграшу цінних подарунків, змушують Вас переводити грошові кошти на свої рахунки.
Окрема категорія шахрайства – коли злодії видають себе за представників правоохоронних органів та, зловживаючи Вашою довірою, повідомляють, що Ваші родичі затримані за скоєння злочинів, а за їх звільнення потребують перерахування ГРОШЕЙ.
Якщо Вам нібито телефонують із банківської установи ні в якому разі не повідомляйте номери свого рахунку, інші персональні данні а також пін-код банківської картки. Усі операції потрібно проводити у філії банку самостійно.
У випадку, коли Вам приходить СМС - повідомлення про будь-який цінний приз, отриманий Вами, не поспішайте перераховувати грошей невідомим особам. У даному випадку злодії грають на Ваших почуттях. Потрібно перевірити інформацію про виграш та компанію, яка проводить розіграш.
Щодо покупок за допомогою Інтернет мережі . потрібно користуватися послугами тільки перевірених продавців або компаній, про які є позитивні відгуки користувачів. Не варто ганятися за низькою ціною. ТАКОЖ слід використовувати послугу «накладений платіж», при ЯКІЙ Є МОЖМИВІСТЬ перевірити товар, його цілісність та якість. Не слід перераховувати повну суму за товар. 
Якщо Вам телефонують під приводом працівників правоохоронних органів, що нібито Ваш родич затриманий за скоєння злочину, слід поставити співрозмовнику прості запитання: його прізвище, ім'я, та по-батькові, підрозділ, посаду, яку він обіймає та звання. Попросити надати можливість «затриманому» поспілкуватись з Вами. Важливо передзвонити своєму родичу, зазвичай шахраї своєю розмовою не дають цього зробити.
Якщо ви все ж таки стали жертвою шахраїв або свідком такої події потрібно негайно звернутися до найближчого відділення поліції, або за телефоном «102». 
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner