Лиманщина відзначила День Соборності України

22 січня в межах заходів до Дня соборності України на території Лиманської ОТГ відбулося:
  - в місті Лиман навпроти адмінбудівлі - мітинг: керівництво міської ради, представники відділів та управлінь міськради та її виконавчого комітету, установ, організацій, а також громадськість та небайдужі жителі Лиману зібрались біля меморіальних дошок загиблим воїнам АТО та мирним мешканцям Лиманської ОТГ аби відзначити 99 річницю підписання акту Злуки. До урочистості приєднались батьки загиблих в зоні проведення антитерористичної операції військовослужбовців ЗСУ Бражника В.А. та Запари Г.В. До присутніх звернулась секретар міської ради Тетяна Каракуц: “22 січня закарбувалось в історію як день, коли наша держава возз’єднала свої території. Незламність українського духу та бажання бути незалежними подолали усі перепони на цьому шляху. Залишивши особисті вподобання осторонь, взявши за основу плекання України — ми переможемо будь-якого ворога. Єдиною дієвою відповіддю на виклики та загрози теперішнього часу є наша згуртованість та єдність”. Хвилиною мовчання присутні вшанували усіх борців за незалежність країни та поклали квіти до меморіальних дошок.
Після завершення офіційної частини заходу, в ЦКД ім. Горького відбулась літературно-музична композиція “Моя Соборна Україна”. У межах клубу “Старшокласник” було підготовлено патріотичні матеріали та виступи. Для присутніх підготували до перегляду відео-фільм “Акт Злуки УНР та ЗУНР”. Окрім цього, в Центрі культури та дозвілля лунала жива музика: під акомпанемент викладача школи мистецтв Т. Ширшової пролунали старі українські пісні, присвячені боротьбі та незламності духу українського народу.
 - в фойє Торського НВК - тематична програма  «Україна, соборна державо, сонценосна колиско моя». На заході присутні поглибили свої знання про історичне минуле держави, що дозволяє формувати національно-патріотичну свідомість школярів та виховує патріотів рідної держави. Протягом заходу присутні заслухали патріотичні пісні.
 - в НВК с. Терни - виховна година «Соборна мати Україна – одна на всіх, як оберіг» «Соборна мати Україна – одна на всіх, як оберіг». Учні старших класів виступили з інформацією про історією виникнення свята Соборності України, про державні символи, провели усну вікторину за народними символами України. Наприкінці заходу діти утворили ланцюг єдності та станцювали танок з прапорами України.
 - в Центрі культури та дозвілля с. Рубці - години спілкування «Соборність-єдність не тільки територій, а й прагнень». Присутні учні школи. На заході лунали українські пісні у виконанні учасників художньої самодіяльності Центру. Ведучі розповіли про події об` єднання України, присутні переглянули відеоролик «Злука. День Соборності України». На закінчення відбулася літературно-історична вікторина.
 - в МБК «Зеленоклинський» - інформаційна година з презентацією «Наша родина – то вся Україна». Ведуча ознайомила учнів зі становленням єдності, неподільності та незалежності України. Присутні переглянули презентацію про Акт злуки УНР та ЗУНР - Соборність України. Лунали уривки з віршів митців, у яких відчувається заклик до єдності, любові до України, гордості за своє коріння. Захід пройшов під патріотичний заклик: “Єднаймося, бо в єдності – наша сила і наше майбутнє!”

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner