Вчимося разом сортувати побутові відходи.

 

Згідно Наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України 01.08.2011  N 133 затверджена Методика роздільного збирання побутових відходів, яка пропонує чотири технологічні схеми роздільного збирання. На початку року рішенням виконавчого комітету Лиманської міської ради від  21.02.2018 № 31 затверджено “Схему санітарного очищення території Лиманської об'єднаної територіальної громади” в якій запропоновано застосування технологічної  схеми  №1 .
При організації роздільного збирання ТПВ за технологічною схемою №1 встановлюють два контейнери:
Перший контейнер - блакитного кольору з написом "Вторинна сировина" - призначений для збирання відходів як вторинної сировини, окрім органічної складової побутових відходів.
Другий контейнер - сірого кольору - призначений для  збирання решти змішаних відходів, у тому числі органічної складової побутових відходів.
Технологічна схема  №1  передбачає  централізоване перевезення зібраних окремо в одному контейнері відходів як вторинної сировини на  підприємства сортування  або  перероблення  твердих побутових відходів. 
Отже на підставі вище вказаного керуючись  Схемою санітарного очищення КП ”Лиманський”Зеленбуд”, на контейнерних майданчиках по місту Лиман розташували контейнери блакитного кольору для вторинної сировини, в подальшому дана практика буде впроваджуватись і по населених пунктах громади. Відсортовані відходи будуть направлені на полігон для накопичення та відповідного сортування відходів по видам. Тому звертаємось до всіх мешканців громади зверніть свою увагу та дотримуйтесь елементарних правил роздільного збору побутових відходів. До відходів як вторинної сировини належать  відходи, що можуть бути використані у промисловості як вторинна сировина або з яких можна безпосередньо виготовити  продукти,  що  знайдуть  своє застосування це папір,  картон,  скло,  полімери,  побутовий металобрухт, вказані відходи необхідно розташовувати в блакитних контейнерах. До контейнерів сірого кольору необхідно складати органічну складову побутових відходів (харчові відходи), що легко загниває та придатна в короткі терміни змінити свій органічний склад без впливу на природне середовища.
В засобах масової інформації на інтернет просторах широко розповсюджується інформація про настання екологічної катастрофи яка в першу чергу пов'язана з діяльністю людини, це забруднення відходами вздовж доріг у лісових масивах безвідповідальне ставлення до природи яка оточує нас, стихійні сміттєзвалища. Назріває питання що ми залишимо нащадкам гори сміття, заражений ґрунт, воду, повітря? Адже кожен з нас може запобігти цьому лише зробивши декілька кроків це перш за все укласти договір на надання послуг по вивезенню побутових відходів і розділити вдома відходи та розмістити потім у відповідний контейнер , як каже давнє прислів'я чисто не там де прибирають, а там де не смітять. Давайте всі разом турбуватись та берегти природу яка дає нам життя.
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner