Волонтери відвідали заклади Лиману.

 

20 липня до міста завітали волонтери з Київщини: Армен Шахар’ян та Павло Артюх дізналися про потреби школи та Центру соціально-психологічної реабілітації дітей та привезли подарунки.
Про свої добрі справи та досягнення хлопці говорять неохоче, бо не люблять зайву увагу до своєї щирої справи. Проте за них все добре “розкажуть” персональні сторінки у соціальній мережі: десятки фотозвітів відправленої та отриманої допомоги військовослужбовцям та звичайним українцям, що опинилися в скрутній ситуації, є беззаперечними доказами щирого серця та волонтерства як покликання душі. 
«У Лимані ми вперше, а сама ідея відвідати ваше місто з’явилась з “волонтерських каналів”: тут, на місці, волонтери зібрали інформацію кому та що потрібно, а потім вже було придбання техніки, її оформлення, своєчасна подача усіх необхідних документів,” - зазначає Павло Артюх — працівник компанії EPAM, яка запропонувала передати школі №3 та Центру соціально-психологічної реабілітації дітей комп’ютерну техніку. Разом із Павлом цю добру акцію здійснив волонтер Армен Шахар’янц. Вже потім, у розмові впродовж дня ми дізнаємось, що Армен — депутат Київської обласної ради: “Я депутат, обраний від партії “Укроп”. І, напевно, єдиний депутат, який живе на власну пенсію, бо не маю ані бізнесу, ані іншої діяльності, окрім волонтерської. Ми з Павлом все спланували, зробили, оформили та загрузили у авто й дзвінок — завтра позачергова. (мається на увазі позачергова сесія ради). Проте бачите це? (вказує на пакунки обладнання). Бачите школу? Майже через місяць тут будуть дітки, прийдуть за новими знаннями, за розвитком своїх талантів та вмінь. Ось що дійсно важливо. Тому, навіть не вагаючись, учора пообідні ми сіли у авто та вирушили до вас”.
Школі міста було передано у користування 11 комп’ютерів з моніторами, клавіатурами, мишками та навушниками. Центру соціально-психологічної реабілітації дітей дісталось 5 аналогічних комплектів, проте дітлахи, які зараз знаходяться у центрі, дуже раді такому подарунку: хлопці та дівчата з радістю зустріли волонтерів, декламували вірші та співали пісні, розігрували сценки, перемовляючись між собою про улюблені мультфільми та комп’ютерні ігри та будуючи плани на “нову техніку”.

Окрім цього, волонтери привезли Центру різноманітну одежу: "Коли ми вже їхали сюди, мені просто зателефонували товариші-волонтери, мов: "Їдеш?" - кажу: "Їду!" - "Почекай, ми ще тобі тут додамо". Ось так з'явилася одежа та взуття, користуйтеся та будьте здорові!" - зазначає Армен.

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner