15 січня до міської ради завітала начальник обласного управління Пенсійного Фонду України

Робоча нарада пройшла в лекційній залі Лиманської міської ради. До громади завітала начальник управління Пенсійного Фонду України в Донецькій області Наталія Рад.

У конструктивній розмові про переваги та недоліки відкриття агентських пунктів з надання послуг пенсійного забезпечення взяли участь міський голова Петро Цимідан, секретар міськради Тетяна Каракуц, заступник міського голови Юлія Гамаюнова, начальник управління ПФ України в м. Красний Лиман Валентина Завгородня, начальники відділів виконкому та старости громади.
Міський голова привітав пані Наталію з приїздом до затишної Лиманщини, підкреслюючи важливість та необхідність подальшої роботи на шляху розвитку та провадження новітніх стандартів надання пенсійного забезпечення в Лиманській ОТГ.
Наталія Рад звернулась до присутніх: “Ми повинні впроваджувати новітні стандарти спілкування з клієнтами пенсійного фонду: чи то підприємець, чи то літній громадянин України — прийом не повинен мати характер лише “дати папірець” та розійтись. Людина, яка опинилась на пенсії не знає що їй робити, без відповідної зайнятості стаючи дещо ізольованою від суспільства. Тому зараз керівництво області бачить ситуацію у розвитку стандартів обслуговування: більш зручного, кращого і водночас з більшим комунікаційним простором та увагою до клієнтів. Наведу приклад Естонії, де соціальні служби мають окремі кімнати, де клієнти за бажанням мають “тет-а-тет” бесіду зі спеціалістом. Лиманська громада має дуже добрий ЦНАП — сучасний, модерновий, інтерактивний соціальний офіс. За таким ж стандартом повинне пройти перезавантаження управління Пенсійного Фонду: максимальне поширення в громадах та старостинських округах, аби 100% послуг надавались та отримувались за юридичною адресою людини, що звернулась до соціальної установи”.
Присутні відзначили, що відкриття агентського пункту в смт Яровій стало вдалим досвідом, ще однією маленькою перемогою до скарбнички Лиманщини на шляху створення комфортних умов проживання для своїх громадян.
Пані Наталія зазначила, що подальше відкриття агентських пунктів стане не лише доброю справою, а й дієвим вирішенням проблеми з чергами в місцевому управлінні ПФ: “Ми не витрачаємо людський час: в управлінні черги, а через маленьке питаннячко там цілий день проводить літня людина. Треба йти вдалим шляхом агентських пунктів, коли мінімальне оснащення (шафа, 2 стільці та стіл, комп’ютер з інтернетом) зможе максимально працювати”.
Спілкування продовжилось із старостами громади. Вони мали змогу донести до керівництва обласного управління ПФУ ті проблеми, з якими стикаються мешканці сіл та селищ громади.

Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner