Оперативна інформація по Лиманській ТГ станом на 18 березня

 

На території громади перебуває 105 евакуйованих осіб, які постраждали в наслідок бойових дій з різних населених пунктів регіону й розміщуються для тимчасового проживання в приміщеннях Лиманського професійно-технічного училища, Лиманській спеціальній школі № 34 Донецької обласної ради та в Центрі соціально-психологічної реабілітації дітей м. Лиман.

В м. Лиман важлива інфраструктура громади та комунальні підприємства працюють у штатному режимі. Підприємства житлово-комунального господарства здійснюють безперебійне водо-, тепло-, електро- та газопостачання. Для вашої безпеки всі захисні споруди відчинені.

18.03.2022 року відділення АО КБ “Приватбанк” та АТ “Ощадбанк” в м. Лиман працюють відповідно до затвердженого графіку.

По основній торговій мережі громади в наявності продукти харчування:

- “АТБ-маркет”: хліб, олія, борошно, крупи, згущене молоко, макаронні вироби, вода, кондитерські вироби, овочі, засоби гігієни, корм для тварин;

- “Пушкінський”: хліб, олія, борошно, крупи, кондитерські вироби, овочі, фрукти, горіхи, яйця, ковбасні вироби, сир, масло вершкове, м'ясо, риба в асортименті. Працює піцерія;

- “П'ятачок”: хліб, борошно, яйця, кондитерські вироби тощо;

- “1000”: макаронні вироби, олія, крупи, яйця, свинина, курятина, овочі, молочна продукція, ковбасні вироби, риба в асортименті.

 

Заклади охорони здоров’я працюють та надають медичну допомогу.

 

Управління соціального захисту населення Лиманської міської ради працює згідно вимог комендантської години та надає послуги населенню, а саме станом на 18.03.2022:

Призначаються державні соціальні допомоги при народженні дитини, внутрішньо переміщеним особам на проживання, малозабезпеченим сім’ям, одиноким матерям, багатодітним сім’ям.

Здійснюються виплати матеріальної допомоги особам з інвалідністю, сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям та іншим вразливим категоріям, компенсації та допомоги громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам, пільг і субсидій у грошовій готівковій формі за лютий 2022.

Станом на 18.03.2022 року прийнято 1210 евакуйованих осіб, які перемістилися з території адміністративно-територіальної одиниці, на якій проводяться бойові дії. Прийнято 24 заяв – анкет від переміщених осіб з районів активних бойових дій;

Спеціалістами управління надаються консультації з різних питань державних соціальних допомог та інших питань при особистому прийомі та за телефоном (06261) 4-16-99.

 

До нашої громади постійно надходить гуманітарна допомога з різних міст України та від різних гуманітарних фондів, як міжнародних так і вітчизняних.

На даний час гуманітарна допомога видається в ЦКД м. Лиман, за адресою вул. Незалежності, 17 та у мікрорайоні “Південний” ФСК “Локомотив” за адресою вул. Гасієва, 23а з 09.00 до 15.00.

Наголошуємо, що для отримання гуманітарної допомоги всім евакуйованим особам, які постраждали в наслідок бойових дій з різних населених пунктів України та прибули до Лиманської міської територіальної громади потрібно офіційно зареєструватися в Управлінні соціального захисту населення Лиманської міської ради, яке розташоване за адресою м. Лиман, вул. Лесі Українки, 20а.

На даний час потяги до м. Львова та інших міст Західної України з нашого міста відмінені.

Але всі бажаючи виїхати з міста можуть скористатися електропотягами приміського сполученням Лиман - Слов’янськ, які відправляються за розкладом з міста Лиман о 8.15 та 15.30, але можливі зміни розкладу.

Далі з міста Слов’янськ є потяги до м. Лозової , а вже з м. Лозова відбуваються відправлення потягів до міст Західної України. Більш детальну інформацію щодо часу відправлення електропотягів можна дізнатися за телефоном (06261) 6- 24-15.

 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner