Оперативна інформація по Лиманській ТГ станом на 17 березня.


На території громади перебуває 95 евакуйованих осіб, які постраждали в наслідок бойових дій з різних населених пунктів регіону й розміщуються для тимчасового проживання в приміщеннях Лиманського професійно-технічного училища, Лиманській спеціальній школі № 34 Донецької обласної ради та в Центрі соціально-психологічної реабілітації дітей м. Лиман.
В м. Лиман важлива інфраструктура громади та комунальні підприємства працюють у штатному режимі. Підприємства житлово-комунального господарства здійснюють безперебійне водо-, тепло-, електро- та газопостачання. Для вашої безпеки всі захисні споруди відчинені.
Сьогодні 17.03.2022 року очікується заправка готівкою 4 банкоматів АТ “Ощадбанк”: відділення по вул. Поштова,1, магазини “Спутник”, “Абсолют” та “Аладін”.
Відділення АО КБ “Приватбанк” в м. Лиман працює відповідно до затвердженого графіку.
По основній торговій мережі громади в наявності продукти харчування:
- “АТБ-маркет”: олія, борошно, крупи, кондитерські вироби, овочі;
- “Пушкінський”: хліб, олія, борошно, крупи, кондитерські вироби, овочі, фрукти, горіхи, яйця, ковбасні вироби, сир, масло вершкове, м'ясо (свинина, курятина, індичатина), риба в асортименті. Працює піцерія;
- “П'ятачок”: борошно, яйця, кондитерські вироби тощо, протягом дня очікується надходження молочної та ковбасної продукції;
- “1000”: макаронні вироби, олія, крупи, яйця, свинина, курятина, овочі тощо; завтра (18.03.2022) очікується надходження молочної продукції.

Заклади охорони здоров’я працюють та надають медичну допомогу.

 

 

Автобусні перевезення здійснюються за наступним графіком

Управління соціального захисту населення Лиманської міської ради працює згідно вимог комендантської години та надає послуги населенню, а саме станом на 16.03.2022:

Призначено державних соціальних допомог:

-при народженні дитини 8 справ,

-внутрішньо переміщеним особам на проживання 33 справ,

-малозабезпеченим сім’ям 35 справ,

-одиноким матерям 13 справ,

-багатодітним сім’ям 5 справи

Станом на 16.03.2022 року прийнято 1148 евакуйованих осіб, які перемістилися з території адміністративно-територіальної одиниці, на якій проводяться бойові дії. Прийнято 18 заяв – анкет від переміщених осіб з районів активних бойових дій;

Здійснено виплати:

  • матеріальної допомоги особам з інвалідністю – 2 особам;

  • щорічної допомоги на оздоровлення, на продукти харчування громадянам, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС;

  • пільг і субсидій у грошовій готівковій формі за лютий 2022;

  • компенсації та допомоги громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи;

  • допомоги сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям, особам, які не мають права на пенсію, особам з інвалідністю, дітям з інвалідністю, тимчасової державної допомоги дітям, допомоги по догляду за особами з інвалідністю І чи ІІ групи внаслідок психічного розладу, компенсаційної виплати непрацюючій працездатній особі, яка доглядає за особою з інвалідністю І групи, а також за особою, яка досягла 80-річного віку;

  • одноразової матеріальної допомоги особам з інвалідністю, дітям з інвалідністю;

  • щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам;

  • виплата на оплату житлово-комунальних послуг особам з інвалідністю по зору 1 та 2 груп;

Спеціалістами управління надаються консультації з різних питань державних соціальних допомог та інших питань при особистому прийомі та за телефоном.

 

До нашої громади постійно надходить гуманітарна допомога з різних міст України та від різних гуманітарних фондів, як міжнародних так і вітчизняних.
На даний час гуманітарна допомога видається в ЦКД м. Лиман, за адресою вул. Незалежності, 17 та у мікрорайоні “Південний” ФСК “Локомотив” за адресою вул. Гасієва, 23а з 09.00 до 15.00.
Наголошуємо, що для отримання гуманітарної допомоги всім евакуйованим особам, які постраждали в наслідок бойових дій з різних населених пунктів України та прибули до Лиманської міської територіальної громади потрібно офіційно зареєструватися в Управлінні соціального захисту населення Лиманської міської ради, яке розташоване за адресою м. Лиман, вул. Лесі Українки, 20а.

 

На даний час потяги до м. Львова та інших міст Західної України з нашого міста відмінені.
Але всі бажаючи виїхати з міста можуть скористатися електропотягами приміського сполученням Лиман - Слов’янськ, які  відправляються за розкладом з міста Лиман о 8.15 та 15.30, але можливі зміни розкладу.  
Далі з міста Слов’янськ є потяги до м. Лозової , а вже з м. Лозова відбуваються відправлення потягів до міст Західної України. Більш детальну інформацію щодо часу відправлення електропотягів можна дізнатися за телефоном (06261) 6- 24-15.

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner