Нагадуємо про унікальну технологію шерінгу документів у Лиманському ЦНАП

 

Замовити чи отримати послугу у ЦНАП без паспорта можливо? Так, завдяки цифровому шерингу документів!
Відтепер відвідувачі ЦНАП під час замовлення та отримання адміністративних послуг можуть пред’явити електронний паспорт, ідентифікаційний код, свідоцтво про народження у мобільному застосунку “Дія” та поділитися цифровою копією документа.
Мобільний застосунок “Дія” надає можливість ділитися копіями цифрових документів, а також перевіряти їх дійсність в декілька кліків. 
 Щоб поділитися копією біометричними паспортами (ID-картка, паспорт громадянина України для виїзду за кордон), карткою платника податків (РНОКПП), довідкою ВПО, свідоцтвом про народження дитини, необхідно:
• відкрити паспорт у застосунку Дія;
• надати відсканувати штрих-код електронного документа в застосунку Дія з подальшою передачею коду в інформаційну систему організації або вказати 13-значний код, що зазначений під штрих-кодом.
• підтвердити запит для передачі даних.
Цифрова копія документів з е-підписом Дії автоматично передається до ЦНАП. Завдяки шерингу виконуються відразу дві функції: електронна ідентифікація особи та передача копій електронних документів адміністратору.
Чому шеринг крутий з точки зору безпеки?
• - Не спрацює без вашої згоди! Тільки після запиту і вашого підтвердження;
• - Копія документа, яка передається, містить відмітку про те, кому і коли вона була надана;
• - Копія документа підписана КЕПом Дії

Чи мають документи у застосунку Дія юридичну силу?
Так! Юридична сила е-паспортів та РНОКПП визначена постановою Кабінету Міністрів України № 911 від 18 серпня 2021 року. 
Шеринг е-довідки ВПО регламентується постановою КМУ № 509 від 1 жовтня 2014 року, е-свідоцтва про народження - постановою КМУ № 911 від 23 вересня 2020 року.
Використання е-паспортів у процедурах фінансового моніторингу для банків врегульовано постановою НБУ від 19.05.2020  № 65, для небанківських установ - постановою НБУ від 28.07.2020  № 107.
Крім цього, звертаємо увагу, що з 23.08.21 набули чинності зміни до Закону України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус», що передбачають можливість використання е-паспортів на рівні із паперовими.

Просто, зручно та без паперових примірників або їхніх копій. Інтеграція з Дією робить процеси зручнішими, і користувачі більше не хвилюватимуться про забуті вдома документи!
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner