Герої не вмирають!

 

Герої не вмирають!
20 лютого 2022 року о 10.00 до Дня Героїв Небесної Сотні біля пам’ятного знаку загиблим українським воїнам-визволителям населених пунктів Лиманщини на перехресті автошляхів смт Ямпіль — с.Озерне відбувся церемоніал з вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні та учасників Революції Гідності. 
На заході присутні: учасники Революції гідності, керівництво міста, мешканці громади, громадськість, представники громадськості м. Сіверськ. 
Під час заходу присутні згадали Революцію Гідності, як все починалося та про ті найстрашніші події на Майдані, коли 18-21 лютого почалися масові розстріли та загинуло найбільше мітингувальників. Панахиду за загиблими Героями Небесної Сотні відслужив ієродьякон Антоній зі Званівського греко-католицького монастиря. З великою шаною до Героїв, які віддали свої життя на Майдані та героїв, що загинули визволяючи Лиманщину присутні поклали квіти до пам’ятного знаку. 
На заході виступила секретар міської ради Надія Ляшко, яка зазначила: «Сьогодні, ми віддаємо шану, всім тим, хто загинув заради європейського майбутнього нашої країни, хто боровся заради справедливості й законності в Україні.
Вісім років тому тисячі українців стояли на смерть на Майдані в ім’я правди й свободи, захищали демократичні цінності та європейські ідеали всіх українців. Їхню самопожертву та героїзм заради миру на нашій землі ми будемо пам’ятати вічно! Шануймо пам’ять всіх героїв, які віддали життя заради нового європейського майбутнього та в ім’я незалежності нашої країни! Вічна пам’ять героям!»; 
Також до слова запросили учасника Революції Гідності Євгенія Воскобойнікова, який поділився своїми спогадами про події на Майдані. Наприкінці заходу пролунав «Марш української армії». 
Учасники заходу поклали квіти до пам’ятного знаку Володимиру Кравчуку. 
Впродовж дня керівництво громади разом з рідними загиблих учасників АТО/ООС та старостами поклали квіти до пам’ятних знаків та місць поховань загиблих героїв земляків та українських воїнів-визволителів Лиманщини. 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner