Відпочинок на воді може бути небезпечним

 

В літню пору люди більше намагаються проводити відпочинок на водоймах. Однак не всі розуміють, що відпочинок на воді потребує підвищеної уваги щодо організації власної безпеки. За 2018 рік при відпочинку громадян на водоймах, які розташовані на території Лиманської об'єднаної територіальної громади, загинуло 3 особи.
Тимчасовою робочою групою Лиманської міської ради по організації контролю щодо виконання “Правил охорони життя людей на водних об'єктах України” 6 липня був проведений рейд по місцям відпочинку на воді, які розташовані на Голубих озерах м. Лиман.
За результатами рейду було виявлено, що такі місця відпочинку як міський пляж “Ближній” (район кафе “Какос”), міський пляж “Казковий” («ІBIZA BEACH»), пляж “Малібу”, пляж ТОВ “Казка озера”, пляж “Дар?я” підготовлені до зустрічи відпочиваючих. Решта місць відпочинку не у повному обсязі готові щодо забезпечення безпеки людей при відпочинку на воді.
Варто пам’ятати, що основними умовами безпеки є правильний вибір і обладнання місць для купання, навчання дорослих та дітей плаванню, суворе дотримання правил поведінки під час купання і катання на плавзасобах, постійний контроль за дітьми у воді з боку дорослих.
Державна служба з надзвичайних ситуацій нагадує: не лізьте у воду в незнайомому для вас місці, уникайте води зі швидкою течією, не заходьте у воду напідпитку, ніколи не плавайте наодинці, особливо якщо не впевнені у своїх силах!
Також нагадуємо що особи, які використовують водні об’єкти або прибережну захисну смугу водних об’єктів з виробничою, фізкультурно-оздоровчою метою або для відпочинку людей, а також організатори масових заходів, згідно «Правила охорони життя людей на водних об’єктах України» повинні: 
- обладнати і утримувати рятувальні пости, забезпечити їх приміщеннями і рятувальними засобами;
- забезпечити обстеження й очищення від сторонніх предметів сертифікованими водолазними підрозділами аварійно-рятувальної служби або спеціалізованими аварійно-рятувальними службами акваторії  рекреаційної зони, відведеної для купання;
- здійснювати інформування відпочивальників щодо заходів безпеки на воді, проведити масово-роз’яснювальну і профілактичну роботи та дотримуватися вимог Правил охорони життя на водних об?єктах.

Провідний інспектор Лиманського РВ ГУ ДСНС України у Донецькій області Тихонов О.А.
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner