“Громадський бюджет Лиманської міської територіальної громади на 2022-2024 роки”

 

Перше засідання Координаційної ради конкурсу проєктів місцевого розвитку в межах місцевої цільової програми “Громадський бюджет Лиманської міської територіальної громади на 2022-2024 роки”
Відбулось перше засідання Координаційної ради конкурсу проєктів місцевого розвитку в межах місцевої цільової програми “Громадський бюджет Лиманської міської територіальної громади на 2022-2024 роки”. До складу Координаційної ради увійшли керівники та представники виконавчих органів міської ради, депутати міської ради, громадськість.
Відкрила перше засідання Координаційної ради секретар міської ради Надія Ляшко, яка  відзначила важливість впровадження громадського бюджету у Лиманській міській територіальній громаді, та зазначила, що цей проєкт дозволить почути думку мешканців громади.
Члени ради обрали голову, заступника та секретаря Координаційної ради. (Протокол №1)
Головою Координаційної ради обрано – старосту Зарічненського старостинського округу — Олексія Мікуліна, заступником голови – директора Публічної бібліотеки Лиманської ОТГ — Тетяну Осіпову, секретарем – головного спеціаліста відділу територіального розвитку виконавчого комітету міської ради — Олену Котлярову.
Підвели підсумки реалізації проєктів місцевого розвитку за 2021 рік та обговорили основні етапи проведення конкурсу проєктів місцевого розвитку на 2022 рік, ознайомились з Положенням про порядок проведення конкурсу, обговорили та затвердили календарний план та макет інформаційного матеріалу, а також наголосили на необхідності проведення навчальних семінарів з авторами проєктів, які планують брати участь у конкурсному відборі 2022 року.
До відома членів Координаційної ради було доведено, що обсяг коштів громадського бюджету на 2022 рік становить 1 млн.грн. Обсяг бюджету проєктної заявки не має перевищувати 25% Громадського бюджету на відповідний рік (до 250 тис.грн.)
Проєкти, реалізація яких відбуватиметься за рахунок коштів громадського бюджету, повинні бути спрямовані на:
- проведення заходів з енергозбереження та енергоефективності; 
- благоустрій місць відпочинку населення – парків, скверів, алей тощо;
- поліпшення стану екологічного середовища;
- створення умов для розвитку спорту та ведення здорового способу життя;
- підтримка соціально незахищених верств населення, у тому числі людей з обмеженими фізичними можливостями, учасників антитерористичної операції на сході України та внутрішньопереміщених осіб;
- створення умов для нарощування інтелектуального потенціалу населення;
- розвиток сфери культури, підтримка культурних ініціатив, спрямованих на організацію змістовного дозвілля;
- покращення транспортної інфраструктури Лиманської МТГ;
- підтримка інноваційних методів освіти та виховання зростаючого покоління;
- розвиток галузі охорони здоров’я;
- розвиток туризму.

Запрошуємо до участі у конкурсі. (посилання на положення)
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner