Звернення міського голови з нагоди Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту

 

Шановні земляки, жителі Лиманщини!
27 січня – це скорботна дата запроваджена за ініціативи Організації Об’єднаних Націй і відзначається людством як Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту. В цей день 77 років тому звільнено в’язнів нацистського концтабору в Освенцимі.  
Тому, як і вся світова спільнота, сьогодні українці вшановують пам’ять жертв Голокосту – безневинних чоловіків, жінок та дітей, кинутих у нацистські «жорнова смерті», винищених лише за приналежність до певної нації. 
Голокост - це жахливі випробування для одного народу, які стали повчанням для всього людства, застереженням від повторення подібних трагедій, недопущення ненависті й нетерпимості, дискримінації за будь-якими ознаками.     Найтрагічніша сторінка Голокосту в Україні у роки Другої світової війни – це масові розстріли у Бабиному Яру. За роки окупації тут загинуло понад 150 тисяч євреїв та представників інших національностей «небажаних» для нацистів. 
Ми вічно будемо пам’ятати найжахливішу трагедію у роки Другої світової війни – Голокост! Трагедію одного народу, яка залишила кривавий слід в історії людства й відізвалася болем в душі кожної людини в світі!
Висловлюю щирі співчуття всім на чию долю випали жахіття Другої світової війни, всім хто втратив найближчих та найрідніших. Щиро захоплююся героїзмом тих, хто вистояв, виборюючи свободу нашого народу! 
Низько вклонімось перед пам’яттю невинно убієнних й закатованих в «таборах смерті», вшануймо пам’ять всіх жертв нацистських переслідувань! 

Лиманський міський голова Олександр Журавльов
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner