Зробіть щеплення — захистіть свою дитину

 

Поліомієліт — небезпечне вірусне захворювання, яке може спричинити невиліковний параліч і навіть смерть. Часто носії поліо не мають жодних симптомів хвороби або плутають їх із симптомами ГРВІ чи розладу шлунку, проте продовжують інфікувати інших, якщо ті не мають достатньої кількості щеплень.
У 2022 році заплановано провести три національні раунди імунізації проти поліомієліту як відповідь на спалах поліомієліту.
Перший раунд  проведення форсованої (підчищаючою) планової імунізації інактивованою поліомієлітною вакциною (ІПВ), починається 01 лютого 2022 року триватиме 3 тижні.
Після завершення цього раунду буде проведено три тури додаткової імунізації дітей до 6 років оральною поліовакциною (ОПВ). 
В Україні вакцинація від поліомієліту входить у перелік обов’язкових гарантованих державою щеплень. Щеплення від поліо можна отримати безоплатно – для цього зверніться до вашого педіатра або сімейного лікаря.
Закликаємо батьків перевірити вакцинальний статус своїх дітей і вчасно щепити їх від поліомієліту відповідно до Національного календаря.
Крім того, якщо ви пропустили якісь дози щеплення, намагайтеся якомога швидше надолужити їх. 
Зробіть щеплення — захистіть свою дитину від паралічу, спричиненого поліомієлітом! 

Адміністрація КНП «ЦПМСД» Лиманської міської ради

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner