Cімейний патронат

 

Патронат над дитиною – це тимчасовий догляд, виховання, реабілітація дитини в сім’ї   патронатного вихователя, він забезпечує захист прав дитини, яка через складні обставини тимчасово не може проживати разом з батьками.
Тому, минулого тижня для фахівців Лиманського  міського центру зайнятості, а 17 січня для клієнтів служби зайнятості пройшли зустрічі з представницею Лиманського міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.
Під час заходів слухачі отримали вичерпну інформацію щодо відбору та  навчання кандидатів у патронатні вихователі, умови та особливості здійснення обов’язків щодо догляду, виховання та реабілітації дитини, влаштованої до сім’ї патронатного вихователя. Адже виховання в безпечному та сприятливому сімейному середовищі дуже важливо для дитини, яка потрапила в кризову ситуацію. 
«Окрім цього, патронатне батьківство є видом офіційної зайнятості, оскільки здійснюється сплата єдиного соціального внеску за патронатного вихователя та, відповідно, зараховується до стажу», про що під час вебінару акцентувала фахівчиня міськцентру.
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner