Щодо санаторно-курортного лікування ветеранів війни, осіб на яких поширюється чинність Законів України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», «Жертви нацистських переслідувань»

 

З метою підтримки здоров’я ветеранів війни у сфері управління Мінсоцполітики діє 4 санаторії, а  саме: «Перемога» (м. Київ), «Батьківщина» (м. Трускавець), «Слава» (м. Миргород), «Салют» (м. Одеса).
Відповідно до Порядку забезпечення санаторно-курортними путівками деяких категорій громадян органами праці та соціального захисту населення, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 22.02.2006 №187, управління соціального захисту населення забезпечує за рахунок коштів державного бюджету безплатними путівками до санаторно-курортних закладів осіб з інвалідністю усіх категорій, ветеранів війни, осіб, на яких поширюються Закони України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» і «Про жертви нацистських переслідувань».
Для забезпечення санаторно-курортними путівками, які належать до сфери управління Мінсоцполітики, ветерани війни (особи з інвалідністю внаслідок війни; учасники бойових дій; учасники війни; особи, на яких поширюється чинність Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», «Жертви нацистських переслідувань»)
повинні за зареєстрованим місцем проживання перебувати на обліку в структурних підрозділах з питань соціального захисту населення для санаторно-курортного лікування.
Для одержання путівки подається:
- заява;
- медична довідка лікувальної установи за формою 070/о;
- посвідчення особи, що підтверджує її належність до категорії громадян, які мають право на отримання путівки.
За бажанням, особи з інвалідністю внаслідок війни замість путівки на санаторно-курортне лікування можуть один раз на два роки одержувати грошову компенсацію: 
особи з інвалідністю внаслідок війни I-II груп - у розмірі середньої вартості путівки, особи з інвалідність внаслідок війни III групи - у розмірі 75 процентів середньої вартості путівки. Грошова компенсація надається незалежно від наявності медичного висновку про необхідність санаторно-курортного лікування або медичних протипоказань.
Середню вартість санаторно-курортної путівки визначає Мінсоцполітики за поданням Фонду соціального захисту інвалідів за погодженням з Мінфіном щороку в межах обсягу бюджетних коштів, виділених відповідно до Закону України про Державний бюджет на поточний рік.
За більш детальнішою інформацією звертатися до управління соціального захисту населення Лиманської міської ради за адресою: м.Лиман, вул. Лесі Українки, 20-а, 11 каб., тел..4-25-93

Начальник управління                                                                                   Г.В.Мальченко
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner