20 грудня 2021 року при черговому інформуванні, фахівцями виконавчого комітету міської ради, за участю працівників Національної поліції

 

Громадянам були роз'яснені норми чинного законодавства спрямовані на поліпшення благоустрою Лиманської міської територіальної громади
Виконавчий комітет Лиманської міської ради повідомляє наступне: 
- згідно ст. 351 Закону України «Про відходи», власники або наймачі, користувачі, у тому числі орендарі, джерел утворення побутових відходів, земельних ділянок укладають договори з юридичною особою, яка визначена виконавцем послуг на вивезення побутових відходів, здійснюють оплату таких послуг.
- згідно Правил благоустрою Лиманської ОТГ, до порушень цих Правил відноситься відсутність укладеного договору на вивезення ТПВ з виконавцем послуг з вивезення побутових відходів у власників або наймачів, користувачів, у тому числі орендарів житлових будинків садибного типу, земельних ділянок, підприємств, установ, організацій та фізичних осіб-підприємців, розташованих на території Лиманської ОТГ. Згідно зі ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення, порушення правил у сфері благоустрою населених пунктів тягне за собою накладення штрафу на громадян від 20 до 80 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340-1360 грн.) і на посадових осіб, суб’єктів підприємницької діяльності - від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850-1700 грн.).
В разі відсутності договору на вивезення твердих побутових відходів, до порушників будуть застосовані грошові стягнення, передбачені Законодавством України.
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner