«Інноваційні технології вирощування сільськогосподарських культур в агрокліматичних умовах Донецької області»

 

20 червня 2018 року в селі Розлив Великоновосілківського району на базі Державного підприємства «Дослідне господарство «Забойщик» Донецької державної сільськогосподарської дослідної станції НААН України відбувся обласний День поля на тему «Інноваційні технології вирощування сільськогосподарських культур в агрокліматичних умовах Донецької області», в якому взяла участь делегація сільгосптоваровиробників Лиманщини на чолі з заступником міського голови Фесенком В. П.
В рамках цього заходу науковими співробітниками зазначеної установи було організовано проведення огляду демонстраційних ділянок, насіннєвих посівів ярих зернових, зернобобових та технічних культур.
Крім того, учасників Дня поля було ознайомлено з дослідами ТОВ АФ «Гермес» на ділянках ячменю ярого, проведено демонстрацію ефективності гумінового препарату «Гумісол-плюс» на фоні скорочення мінерального живлення посівів ячменю ярого.
Також учасники Дня поля мали можливість оглянути демонстраційні посіви кукурудзи та соняшнику гібридів вітчизняної та іноземної селекції.
Під час пленарної частини заходу наукові співробітники Донецької державної сільськогосподарської дослідної станції НААН України та представники провідних виробників насіння сільськогосподарських культур ознайомили учасників заходу з основними елементами сучасних технологій вирощування зернових та технічних культур в агрокліматичних умовах Донецької області, системою захисту посівів сільськогосподарських культур від шкідників, хвороб та бур’янів, а також були розглянуті питання особливостей регіональної сортової політики.
У обласному Дні поля взяли участь керівники та спеціалісти сільськогосподарських підприємств та фермерських господарств області, представники департаменту агропромислового комплексу та розвитку сільських територій облдержадміністрації та структурних підрозділів райдержадміністрацій з питань агропромислового розвитку.
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner