Міжнародний день людей з інвалідністю

 

Проведення Міжнародного дня людей з інвалідністю спрямовано на привернення уваги до проблем цієї категорії суспільства, захист їх гідності, прав та благополуччя, на переваги, які отримує суспільство від участі людей з інвалідністю в політичному, соціальному, економічному і культурному житті
Цей день підкреслює необхідність досягнення забезпечення рівних прав людей з інвалідністю і їх участі в житті суспільства. 
Міжнародний день людей з інвалідністю – день підведення підсумків зробленого для цієї категорії громадян, аналізу фактичного становища людей з особливими потребами в суспільстві і визначення планів щодо поліпшення їх життєвого рівня
В Лиманській територіальній громаді проживає багато людей  з обмеженими фізичними можливостями, людей з інвалідністю.
До відзначення Міжнародного дня людей з інвалідністю:
1. Територіальним центром соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м. Лиман 
-  роздано 100 продуктових наборів для  підопічних терцентру на суму 10750 грн. .
-  у відділенні стаціонарного догляду для постійного проживання у с. Рубці передбачено проведення святкового обіду. 
2.    Лиманським центром комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю роздано солодких подарунків 
- 16 дітям з інвалідністю на суму 1775 грн. які на даний час відвідують центр,
- 25 дітям з інвалідністю на суму 4743 грн. які проживають на території Лиманської ТГ.
3. Підтримкою для осіб з інвалідністю є Рішення Лиманської міської ради від 24.12.2020 р. № 8/3-64  – затверджено Комплексну програму щодо медичної, соціальної підтримки громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, ветеранів Другої світової війни та прирівняних до них осіб, ветеранів праці, воїнів-інтернаціоналістів, осіб з інвалідністю, які зареєстровані на території  Лиманської територіальної громади, на 2021 рік.
На виконання заходів  Комплексної програми щодо медичної, соціальної підтримки осіб з інвалідністю виділено  107 000  грн. з місцевого бюджету.
4. В рамках проведення загальнообласної Декади зайнятості для осіб з інвалідністю Лиманським міським центром зайнятості проведено 24.11.2021 засідання на тему «Вирішення питань зайнятості та соціальний захист людей з інвалідністю» у якому прийняли участь представники різних установ Лиманської територіальної громади.
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner