Оскільське водосховище зариблене понад 3 тоннами рослиноїдних риб та коропа


29 жовтня 2021 року проводились роботи із вселення водних біоресурсів на Оскільському водосховищі (1250 га), розташованому на території Лиманської міської територіальної громади Краматорського району Донецької області.
Всього водний об’єкт поповнився 28 800 екз. дволіток риби, загальною вагою 3 200 кг, в такий кількості: товстолоб – 23 800 екз. (2 500 кг), короп – 4 000 екз. (500 кг) та білий амур – 1 000 екз. (200 кг). Середня вага одного екземпляра товстолоба становила 105 грамів, коропа – 125 грамів та білого амура  200 грамів.
Зариблення рибопосадковим матеріалом здійснювалось з урахуванням карантинних обмежень за рахунок коштів користувача спеціального товарного рибного господарства, що здійснює рибогосподарську діяльність на вищезазначеному водосховищі.
Контроль за процесом зариблення водних біоресурсів здійснювала Комісія з контролю за проведенням робіт із вселення водних біоресурсів у водні об’єкти, які розташовані у зоні діяльності Донецького рибоохоронного патруля. Також у заході взяли участь представники місцевих державних адміністрацій та громадськість.
Управління Державного агентства меліорації та рибного господарства у Донецькій області висловлює подяку всім учасникам робіт, пов’язаних з відтворенням та вселенням водних біоресурсів до водного об’єкта, та наголошує, що проведення таких робіт покращує  екологічну ситуацію в регіоні та забезпечує  населення якісною рибою та продуктами її переробки.
Управління Державного агентства меліорації та рибного господарства у Донецькій області

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner