Волонтерська діяльність в пробації

 

Пробація є прогресивним підходом до реалізації покарань, що забезпечує не тільки виправлення осіб, що вчинили злочин, але і сприяє їх поверненню до суспільства і створенню відповідного середовища, щоб людина була готова вести правослухняний спосіб життя. Веливу роль в успішній реалізації зазначених цілей відіграє залучення волонтерів, адже лише спільними зусиллями із соціально активними і свідомими громадянами можливо побудувати безпечну та розвинену громаду.
Волонтерська діяльність, пов’язана з пробацією, здійснюється відповідно до Закону України «Про волонтерську діяльність» з урахуванням деяких особливостей визначених Законом України «Про пробацію».
На теперішній час Краматорським районним відділ № 5 філії Державної установи «Центр пробації» в Донецькій області укладено три договори про провадження волонтерської діяльності пов’язаної з пробацією. Волонтери надають допомогу суб’єктам пробації, які в силу обставин та складних умов життя, умисно чи з необережності вчинили кримінальні правопорушення й засуджені до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі. Допомога полягає у наданні консультативної допомоги, проведенні виховних бесід, підвищенні освітнього рівня, залученні до просоціальних видів діяльності та культурного життя громади, у працевлаштуванні, облаштуванні побуту.
Краматорський районний відділ філії Державної установи «Центр пробації» в Донецькій області  запрошує всіх бажаючих до співпраці з уповноваженим органом пробації в якості волонтерів. Для отримання більш детальної інформації пропонуємо звертатися за адресою:  м. Лиман, вул. Привокзальна, б. 9. 
Разом ми зможемо побудувати ефективну волонтерську мережу, що сприятиме забезпеченню безпеки у суспільстві.

Краматорський районний відділ № 5 філії Державної установи «Центр пробації» в Донецькій області
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner