Профорієнтація запорука майбутнього

 

Вибір майбутньої професії - це дуже важливий крок, адже обравши своє ремесло, людина зазвичай присвячує йому своє життя. Саме тому фахівці Лиманського МЦЗ на протязі учбового 2017- 2018 років проводили різноманітні профорієнтаційні заходи для виконання Програми державної служби зайнятості щодо професійної орієнтації на 2017-2020 роки та з метою  сприяння усвідомленому вибору учнями майбутньої професії. Близько 1000 учнів шкіл  та 107 учнів ПТНЗ отримали різноманітні профорієнтаційні послуги.  
За допомогою таких заходів фахівці Лиманського МЦЗ ознайомлювали школярів з інформацією про ринок праці та варіанти розвитку кар’єри у різних галузях, надавали інформацію про новітні технології  у роботі служби зайнятості та їх можливості, також розповідали про безкоштовний додаток   на системі Android програму «Центр профорієнтації»,  завдяки якому учні можуть поринути у світ професій , пройти он-лайн тестування та  скористатися інформацією про навчальні заклади та онлайн-освіту. За допомогою  професіографічних екскурсій учасники отримували змістовну і корисну інформацію про особливості роботи на підприємствах, основні вимоги до професій, про необхідність знань та умінь, якими має бути наділена людина. Завдяки ярмаркам професій майбутні абітурієнти отримали достатньо інформації про правила вступу до ВУЗів, перспективи подальшого працевлаштування , а також поспілкувалися із представниками навчальних закладів, студентами аби зробити правильний вибір. З метою підвищення конкурентоспроможності молоді на ринку праці та упередження безробіття Лиманського міського центру зайнятості було проведені акцію «Випускник» для студентів, яким була надана корисна інформація щодо можливості зйомки відео резюме за допомогою спеціалістів центру зайнятості або самостійно, продемонстровано приклади відеороликів та було доведено, що кадровий резерв сприятиме у реалізації їх професійної кар’єри, працевлаштування на підприємстві за обраною професією, допомагатиме у пошуку роботи та здобутті додаткових навичок.
Завдяки плідній співпраці з Регіональною філією «Донецька залізниця» були проведені ігри – квести, в яких діти могли ближче ознайомитись з робітничими професіями, придбати комунікативні навички та вміння працювати в команді.
Профорієнтаційний заходи викликають  зацікавленість та повагу школярів до робітничих професій, бажання знайти себе у світі професій.
Лиманський МЦЗ і в подальшому буде проводити профорієнтаційну роботу з молоддю, тому що від вибору професії кожною молодою людиною залежить добробут не тільки її самої, але й усієї держави. 
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner