На Лиманщині ситуація зумовлена пандемією covid - 19 ускладнюється

 

07.10.2021 у сесійній залі виконавчого комітету Лиманської міської ради відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням Лиманського міського голови Олександра Журавльова. 
 

На порядок денний винесено нагальне питання: 
“Про погіршення епідемічної ситуації на території Лиманської ОТГ, пов’язаної із гострою респіраторною хворобою COVID 19 та заходи щодо недопущення поширення коронавірусної інфекції на території громади” 

 

Міський голова Олександр Журавльов повідомив присутнім, що відповідно до листа Ради національної безпеки і оборони України за результатом аналізу здійсненим з використанням інформаціоно-аналітичної системи “СОТА” на території Лиманської ОТГ епідемічна ситуація пов’язана з гострою респіраторною хворобою COVID 19 станом на 05 жовтня 2021 року погіршилась. Рівень захворюваності становить 518 випадків на 100 тис. населення. Приріст захворюваності складає 71.23%.
На засіданні заслухали інформацію завідувача Лиманської районної філії державної установи “Донецький обласний центр контролю та профілактики хвороб” Кравченка Б.Г., який доповів про стан епідемічної ситуації на території Лиманської громади. 

Присутні заслухали інформацію головного спеціаліста відділу охорони здоров’я виконавчого комітету Лиманської міської ради Муравльової О.М., яка доповіла про ситуацію з вакцинацією громадян Лиманської ОТГ.
Виступили керівники лікувальних закладів Лиманщини, які доповіли про надання допомоги хворим на COVID-19 та вакцинацію мешканців. 
Зокрема заступник директора КНП “Лиманська центральна районна лікарня” Демідова В.В. доповіла, що станом на 07.10.2021 в комунальному некомерційному підприємстві «Лиманська центральна районна лікарня» перебуває на лікуванні 58 хворих з них 44 потребують кисневої терапії та 5 пацієнтів знаходяться у реанімації на апараті штучної вентиляції легенів. 
Заступник директора КНП “ЦПМСД” Лиманської міської ради Дьяченко В.В. повідомила, що станом на 06.10.2021 провакциновано першою дозою вакцини 5070 мешканці громади, тобто 15.1%, другою дозою вакцини 3404 осіб — 10.1% і зазначила, що необхідно прискорити темпи вакцинації в зв’язку з поширенням COVID-19.
Також доповіла присутнім про наявність вакцин. Станом на 04.10.2021 в наявності такі вакцини:

АСТРАЗЕНЕКА - 2010 доз
КОРОНОВАК  - 483 доз
Пфайзер – 456  доз
МОДЕРНА –  0 доз

Начальник управління освіти, молоді та спорту Діденко Н.М. зазначила, що станом на 07.10.2021 хворіє 9 учнів та 27 працівників загальноосвітніх шкіл міста. На самоізоляції знаходяться 245 учнів та 3 педпрацівника. На дистанційній формі навчаються 218 учнів. Провакциновано 653 працівника закладів загальної середньої освіти з 718 працівників, що складає 91%. В усіх закладах освіти цей показник складає більше 80%.

Міський голова Олександр Журавльов звернув увагу присутніх на серйозність ситуації, яка склалася і зобов’язав керівників установ, підприємств та організацій взяти під особистий контроль забезпечення протиепідемічних та карантинних заходів та прискорити темпи вакцинації. 

За результатами доповідей та з урахуванням обговорення членами Комісії були прийняті відповідні рішення. Зокрема керівникам підприємств, установ та організацій усіх форм власності Лиманської ОТГ в межах повноважень запропоновано забезпечити інформування й роз’яснювальну роботу серед працівників та неухильне виконання і суворе дотримання всіх протиепідемічних та карантинних заходів, затверджених Постановою КМУ від 09.12.2020 р. № 1236 (зі змінами) та постановою головного санітарного лікаря України від 09.05.2020 року №17. 
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner