Звернення міського голови у зв’язку з 80-ми роковинами трагедії Бабиного Яру

 

Шановні мешканці Лиманської громади! 
В історії України багато “чорних сторінок” трагічних, скорботних та непоправних. Особливо український народ стикався з жахливими подіями в буремному ХХ столітті. Одна з таких подій - трагедія в Бабиному Яру. 
Цьогоріч 29–30 вересня виповниться 80 років, з того часу коли у Бабиному Яру в Києві лише за кілька днів було розстріляно майже 34 тисячі євреїв. Впродовж всієї окупації в Бабиному Яру стали жертвами нацистської політики винищення близько 100 тисяч невинно убієнних - євреїв, ромів, військовополонених, психічно хворих, партизанів, підпільників, в’язнів.  
Бабин Яр - це символ Голокосту в Україні, загальноукраїнське місце пам’яті, нагадування про жахливий злочин нацистів в роки Другої світової війни. Подія, яка сталася понад 80 років тому - трагедія, яку ми не маємо права забувати, бо забути значить зрадити пам’яті тисяч безневинно страчених лише за приналежність до певної раси, віросповідання чи будь-яких інших вподобань. Це злочин проти людяності, який доводить, що ксенофобія, расизм та нетерпимість спричиняють найстрашніші трагедії, які не мають більше ніколи повторюватися. 
Ми шануємо пам’ять всіх розстріляних у Бабиному Яру, всіх жертв Голокосту та всіх, хто загинув у роки Другої світової війни, пам’ятаємо злочини нацизму перед світовою спільнотою.  
Переконаний, що навчившись на помилках минулого ми всі завжди будемо прагнути до єдиності та ніколи більше не допустимо подібних трагедій підґрунтям, яких були расистські чи націоналістичні ідеї. 
Вічна пам'ять всім, хто трагічно загинув у Бабиному Яру та полеглим у Другої світової війни. 

Лиманський міський голова О.В. Журавльов
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner