22 вересня, кожного року в Україні відзначають День партизанської слави

 

Шaновнi ветеpaни Лиманщини! 
Дорогі земляки! 
22 вересня, кожного року в Україні відзначають День партизанської слави. Цього дня ми, всенародно, вшановуємо подвиг партизанів та підпільників Другої світової війни. Саме вони не шкодуючи власного життя вели боротьбу з нацистами у тилу, докладаючи неабияких зусиль для спільної перемоги над ворогом, виборюючи наше пpaво на мир та свободу на рідній землі. 
Народний рух опору у Другу світову війну в Україні досягнув величезного розмаху, організованості та ефективності, він за своїм значенням і масовістю став, по суті, другим фронтом у тилу ворога.
В страшні окупаційні роки на території Лиманщини діяли чотири партизанські загони. 
Прізвища та ім’я, тих хто очолив загони народних месників, хто повів за собою земляків у боротьбі за свободу, відомі усім лиманцям: Михайло Агафонов, Костянтин Мележик, Григорій Іщенко, Тимофій Чібіс. Вони руйнували лінії зв’язку та вогневі точки, брали в полон шпигунів та знищували ворожих офіцерів та солдат. Також в окупованому Лимані діяли підпільні групи, які збирали розвід дані та займались підривною роботою. Іменами героїв-підпільників, які були закатовані та розстріляні ворогом, названі вулиці нашого рідного міста за визволення, якого вони боролися. Лиманці пишаються своїми героями!
У цей день ми висловлюємо слова вдячності та віддаємо данину поваги, ветеранам руху опору, всім тим, хто виборював перемогу у тилу на окупованих територіях. Ми завжди будемо пам’ятати Ваш подвиг. 
Бажаю вам міцного здоров’я, щастя, довголіття, любові та поваги з боку найрідніших, єдності, благополуччя та достатку вашим родинам. 
Нехай кожен новий день приносить лише радісні та добрі звістки та надихає на плідну працю в ім’я щасливого майбутнього нашого рідного міста і всієї України! 

Лиманський міський голова О.В. Журавльов 
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner