22 вересня - Всесвітній день без автомобіля

 

Всесвітній день без автомобіля (World Carfree Day), який щорічно відзначається 22 вересня в багатьох країнах, проводиться з метою пропаганди ідеї пішого та велосипедного способів пересування та використання громадського транспорту.
Мета такого заходу – привернути увагу до проблеми забруднення атмосферного повітря транспортними засобами, знизити рівень концентрації вихлопних газів у міському повітрі, зменшити шумове навантаження, сприяти розвиткові альтернативних видів пересування.
Ні для кого не буде секретом той факт, що автомобілі негативно впливають на повітря. Зазначимо, що при спалюванні палива виділяється газ. Він, у свою чергу, містить кілька сотень речовин, які й отруюють наше повітря. Найгірше те, що ці викиди залишаються в нижніх шарах атмосфери, а це означає, що ми цим усім щодня дихаємо.
Щоразу заводячи двигун автомобіля, ви прискорюєте зміни клімату - адже СО2 переважає серед інших парникових газів, що посилюють здатність атмосфери утримувати тепло. Наслідки глобальної зміни клімату добре помітні вже зараз: тануть льодовики, піднімається рівень Світового океану, гинуть коралові рифи, океанські течії змінюють свій напрямок, погодні умови.
Але за браком інформації далеко не всі усвідомлюють взаємозв'язок і не готові поступитися власним комфортом заради покращення ситуації на планеті.
Долучившись до акції, люди можуть хоча б на один день знизити ступінь викидів в атмосферу, та вплинути позитивно на екологію свого міста.
Долучайтесь до акції!
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner