Лиманці відзначили День народження рідного міста

 

11 вересня 2021 у парку ім. Л.Д. Кизима розпочалися урочистості з нагоди чергової річниці заснування міста. Свято розпочалося з офіційних привітань. Земляків привітав міський голова Олександр Журавльов та зазначив: «Нам є чим пишатися. Наше місто розвивається і впевнено крокує у майбутнє. А місто - це ВИ, шановні Лиманці. Все чим багата наша громада складається з вашої щоденної клопіткої праці, ваших талантів, перемог, досягнень.  
Щиро вдячний всім Вам за небайдужість до долі рідного міста, за вашу сумлінну працю на благо громади, активну громадянську позицію, згуртованість та братерство й безмежну любов до рідної землі. 
Я вірю, що разом, і тільки спільними зусиллями, ми досягнемо найбільшого розквіту Лиманщини, примножимо її славу»
Також з привітаннями виступили гості нашого свята та побажали розвиту й процвітання Лиманщині: начальник департаменту інноваційно-інвестиціного розвитку та зовнішніх відносин Донецької обласної державної адміністрації Оксана Головко та Голова Краматорської районної ради Сергій Моховик. 
Далі вшанували спортсменів громади з нагоди Дня фізичної культури і спорту України. Оксана Головко вручила подяку управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації, міський голова Олександр Журавльов - Почесні грамоти міської ради. 
Відбулася церемонія вшанування переможців щорічного конкурсу “Людина року-2021”.  Кожен переможець в своїй номінації написав на повітряній кульці добрі побажання місту та випустив її. 
Далі розпочався святковий концерт, де виступили художні колективи та окремі виконавці Лиманської громади з привітаннями до Дня народження міста. 
На території парку організовані: концертно-розважальний майданчик, де проводився конкурс караоке і розіграш лотереї, а також спортивно-розважальний майданчик з розвагами для дітей: дитяче містечко розваг “Грайландія” з виставкою дитячої творчості і спортивно-розважальна програма. Працювали атракціони для дітей: батути, джампи, дитячі гірки.  
Впродож свята організовані:
- виставка-розпродаж птахів та тварин;                    
- святкова виставка за участю старостинських округів;
- роздрібна торгівля;
- безкоштовний куліш для всіх бажаючих;                    
- виставка-розпродаж продукції місцевих виробників    ;
- виставка робіт художників та виробів декоративно-ужиткового мистецтва майстрів Лиманщини  з майстер-класами;                        
- фотозони на території парку. 

На Майданчику біля магазину “7 квартал»” працювали локації: 
“Живи та працюй в Україні” - виставка з профорієнтації Лиманського професійного-технічного училища;
“Ще раз про головне” - інформаційна сесія з профілактики захворювань, роздача захисних масок та прохолодної води, майстер-клас з надання першої медичної допомоги, аквагрим для дітей - Лиманської міськрайонної організації Товариства Червоного Хреста України; 
“Обираємо майбутнє разом” - виставка Лиманського Центру зайнятості
“Я проти насильства. А ти?” - соціальний намет громадської організації "Лиманський інститут проблем сім'ї та молоді";
“Я обираю здоров’я” - благодійна акція  Лиманського медичного фахового коледжу.
Організовано показовий виступ байкерів по вул. Привокзальна а також велопробіг для всіх бажаючих вулицями міста з мікрорайону « Центральний» до мікрорайону «Південний. 
Вечірня програма свята у мікрорайоні «Південний» відбулася на ФСК «Локомотив», де традиційно програму розпочали показові виступи з видів єдиноборств.
Урочистості розпочалися з привітання міського голови Олександра Журавльова, який побажав містянам: «Щиро зичу Вам злагоди, добробуту і процвітання, здоров’я і довголіття, достатку та благополуччя.  Нехай в ваших домівках завжди панують мир і злагода, взаємна повага і довіра, збуваються всі заповітні мрії та сподівання. Хай наше місто процвітає та розвивається, а ваша невтомна праця на благо громади завжди щедро винагороджується» 
Родзинкою свята став виступ військового оркестру “Едельвейс” 10-тої окремої гірсько-штурмової бригади, який зарядив позитивною енергією та святковим настроєм всіх присутніх. 
Кращі колективи та солісти Лиманської ТГ подарували присутнім чудовий концерт. Свої найкращі виступи презентували містянам та гостям свята народний вокальний колектив «Співучі серця».
Впродовж свята працювали:
- дитячі атракціони: батути, мегагорки, джампи, карусель;
- святкова торгівля. 
В честь свята мешканцям та гостям міста подарували чудовий святковий салют.
Прикрасили свято своїм запальним виступом учасники кавер гурту Jazz4punk cover band.    
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner