Проєкт «Дуальна освіта» за участю ДТЕК Донецькі електромережі серед кращих кейсів безбар'єрності на державному порталі «Дія. Бізнес»

 

Проєкт ДТЕК Мережі «Дуальна освіта», в якому бере участь ДТЕК Донецькі електромережі, визнаний успішним прикладом подолання бар'єрів у працевлаштуванні молоді та розв'язання проблеми дефіциту кадрів виробничих спеціальностей, тому рекомендований для вивчення іншими українськими компаніями. Про проєкт ДТЕК Мережі «Дуальна освіта» тепер можна докладніше дізнатися на державному порталі для підприємців «Дія. Бізнес».
Компанія ДТЕК Донецькі електромережі почала впровадження проєкту дуальної освіти з 2019 року. Налагодила співпрацю з професійними навчальними закладами, які готують фахівців в галузі електроенергетики та запропонувала їм організувати для студентів дуальну форму здобуття освіти, щоб паралельно з навчанням вони могли проходити практику в компанії. По завершенню навчання випускники можуть стати інженерами, електромеханіками, електромонтерами та продовжити працювати за фахом.
«ДТЕК – надійна і відповідальна компанія, яка трансформує свій бізнес відповідно до Нової Стратегії ДТЕК-2030, заснованої на принципах ESG та відповідальності бізнесу за досягнення цілей Сталого розвитку Глобального Договору ООН. Проєкт «Дуальна освіта» – це можливість підтримати талановиту молодь. Як компанія-роботодавець, ми зацікавлені в тому, щоб у нас з'являлось більше фахових молодих спеціалістів. Наразі в ДТЕК Донецькі електромережі за програмою дуального освіти працюють і навчаються 24 студенти технічних вишів. Ми допомагаємо їм отримати практичні навички та професії в енергетичній галузі. А по закінченню кращим студентам пропонуємо постійну роботу в компанії», – розповів генеральний директор ДТЕК Донецькі електромережі Олексій Дегтярьов.
ДТЕК є підписантом Глобального договору ООН – і програма дуальної освіти безпосередньо відповідає цілям цього документа. Зокрема, цілі №4, яка передбачає можливість для кожного отримувати якісну освіту протягом усього життя. А також цілі №8, яка декларує економічне зростання і право на гідну заробітну плату. В Україні проєкт увійшов до кращих кейсів безбар’єрності на державному порталі «Дія. Бізнес» та рекомендований для реалізації іншим українським компаніям.
Головні переваги дуального навчання в тому, що воно передбачає 50% практики на підприємстві та 50% теорії в навчальному закладі. В основі програми – закріплення отриманих знань в умовах виробництва. Дуальна освіта готує майбутніх працівників під потреби роботодавця. Після випуску студенти адаптовані та вміють працювати з обладнанням конкретного підприємства.
«Дуальна форма навчання – це гарна можливість «приміряти» на себе професію, майбутнє місце роботи та, до того ж, отримувати зарплату. Вивчати теорію по книгах і підручниках, звичайно, потрібно. Але під час навчання на підприємстві я бачу, як процеси, про які нам розповідають в аудиторіях, виглядають в реальному житті. Це дуже добрий досвід, найважливіший етап в моєму житті. До того ж мені дуже подобається колектив – всі дружні та завжди нам, молодим, допомагають», – розповів учень електромонтера ДТЕК Донецькі електромережі В'ячеслав Тимофеєв, який в цьому році проходить навчання за програмою «Дуальна освіта».
На сьогодні 10 студентів, які навчалися за програмою дуального навчання стали співробітниками ДТЕК Донецькі електромережі. У 2021-2022 навчальному році компанія планує прийняти ще 20 студентів.

Щоб стати учасником програми дуального навчання ДТЕК Донецькі електромережі в майбутньому 2021-2022 навчальному році, студент повинен отримувати освіту за спеціальністю, пов'язаною з енергетикою, вчитися на старших курсах одного з навчальних закладів, що уклав угоду з компанією, заповнити анкету та пройти відбір.

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner