24 серпня відбулися урочистості з нагоди 30-ї річниці незалежності України:

 

Розпочалось свято із ходи з 30-ти метровим Державним Прапором України, Гербом України та логотипами регіонів до 30-ї річниці Незалежності України по вулиці Незалежності до скверу ім. Л.Д. Кизиму.
В ході взяли участь військовослужбовці ЗСУ, учасники художньої самодіяльності міста, учні міської гімназії, керівництво міста, батьки загиблих героїв АТО, громадськість, учасники АТО/ООС, силові структури міста, представники трудових колективів організацій і підприємств міста.
Під супровід урочистої маршової музики військовослужбовці ЗСУ, учасники художньої самодіяльності міста та учні міської гімназії внесли 30-ти метровий Державний Прапор України, Герб України та логотипи регіонів до 30-ї річниці Незалежності України на сценічний майданчик у сквері ім. Л.Д. Кизима, де й розпочався святковий концерт.
Присутніх привітав з Днем незалежності міський голова Олександр Журавльов: « Шановні земляки та гості Лиманщини! 30 років минуло з того самого дня коли здійснилася споконвічна мрія всього українського народу — проголошення незалежності України!
Це знакова подія, знаменний день для кожного українця! Саме цього дня мільйони українців вийшли на вулиці міст з синьо-жовтим стягом і відстояли незалежність нашої країни.
З великою відповідальністю ми ступили на шлях творення нового майбутнього - власного майбутнього з власною культурою та звичаями, мовою та символами, політикою та державним устроєм!

Звичайно творення майбутнього нової держави важка справа. Впродовж всіх років незалежності на нашу долю випало чимало випробувань, чимало перепон ставало на шляху розвитку держави, але ми - українці, сильні та сміливі й стійко долаємо всі перешкоди.
Саме сьогодні, ми це мужньо доводимо всьому світу, що сила наша в єдності, що український народ непереможний.
Військові, медики, добровольці, волонтери, журналісти, громадські діячі всі, хто боронить, захищає й допомагає кожен, хто вболіває за перемогу, хто підтримує наших мужніх захисників на передовій, кожного дня доводять всьому світові, що наша незалежність вистраждана і ми її нікому так просто не подаруємо.
Впевнений, що ми українці, здатні відстояти свою незалежність, побудувати успішну й процвітаючу країну та зайняти гідне місце в дружній родині європейських країн. Нехай у цей святковий день наші серця наповнюються гордістю та любов’ю до Батьківщини, прагненням до єдності та порозуміння, вірою у щасливе майбутнє нашої держави. Щиро зичу Вам, мої дорогі земляки, міцного здоров’я, щастя, достатку, миру, щедрої долі, сили і наснаги для подальших звершень на благо країни та рідного краю! Хай множиться слава народу незламного, міцніють кордони держави та розквітає наша країна! Зі святом Вас! “
В ході офіціальної церемонії міський голова нагородив представників  Лиманської громади: батьків загиблих героїв в АТО, учасника АТО на Донбасі, громадських активістів, представників підприємств та організацій міста.— Пам’ятним Орденом “Незалежна Україна” за особистий внесок у розбудову суверенної, демократичної української держави, активну громадську позицію, успіхи у трудовій діяльності та з нагоди 30-ї річниці незалежності України.
Хвилиною мовчання вшанували пам’ять наших земляків-лиманців, які загинули в різних куточках Донбасу, відстоюючи незалежність рідної країни.
Присутні насолодилися чудовим святковим концертом до Дня народження держави за участі творчих колективів ЦКД м. Лиман та окремих вокалістів з населених пунктів громади. Завершилося свято чудовим попурі українських пісень у виконанні солістів клубних закладів громади.
Впродовж дня з метою вшанування пам’яті загиблих в зоні АТО/ООС військовослужбовців ЗСУ відбулися покладання квітів та вінків на місцях їх поховань та до пам’ятних знаків.
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner