23 серпня у сквері імені Л.Д. Кизима відбулося свято до Дня Державного Прапора України!

 

Урочиста частина заходу розпочалася під спів солістки Вероніки Кіпоть яка виконувала пісню “Прапор”.
З привітальним словом до жителів громади звернувся міський голова Олександр Журавльов: “Шановні Лиманці та гості громади! Вітаю Вас з Днем Державного Прапора України! 24 серпня 1991 року - сталася велична подія в історії нашого народу - проголошення Акту про незалежність України і над будинком Верховної Ради піднявся синьо-жовтий прапор.
Наш прапор – це не просто емблема, це гордість і святиня, символ слави і відродження України! Впродовж багатьох віків синьо-жовтий стяг майорів над споконвічним прагненням українського народу до волі й свободи та боротьби за суверенітет й незалежність України. Жовтий та блакитний колір використовувався ще з давніх часів на прапорах України. Тож наша жовто - блакитна символіка сягає глибокої давнини.
Державний Прапор - це символ слави багатьох поколінь українців, символ героїв та патріотів, всіх тих, хто боровся за незалежність держави, всіх, хто віддав за Батьківщину найцінніше - життя! Тож нехай синьо-жовтий стяг гордо майорить над всією Україною та зміцнює в наших серця повагу, любов та шану до рідної землі.
В цей святковий день від усього серця бажаю Вам, щоб життя завжди було таким же яскравим та світлим, як кольори нашого Державного стягу, доброго Вам здоров'я, миру, добробуту і щастя кожній родині! Зі святом Вас, дорогі земляки!”
Під звуки гімну України Запарою Віталієм Климентійовичем — батьком героя загиблого у зоні АТО/ООС Запари Геннадія Віталійовича, нагородженого Подякою Військового комісара Донецького обласного комісаріату “За гідне виховання сина Захисника України Запари Геннадія Віталійовича”, Нагрудним знаком “Знак пошани” Міністерства оборони України та Саєнко Лілією – ученицею 10 класу Шандриголівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Лиманської міської ради, стипендіатки Лиманського міського голови за підсумками цільової міської Програми «Освіта Лиманщини» за 2020-2021 навчальний рік, членом Лиманської міської ради школярів  відбулось урочисте підняття Державного Прапора України.
Яскравим виступом порадував глядачів колектив “Каприз” з танцем “Єдина Україна”.
Сьогодні український стяг уособлює минуле, сьогодення і майбутнє громадян нашої країни. Це свято всіх поколінь українців. Під рідним прапором український народ утвердив віковічну мрію про державність, соборність і самостійність.
Благородні синій і жовтий кольори неба і пшениці символізують велику працю наших людей від сходу до заходу України й з півночі до півдня. Патріотизм, любов до Батьківщини, почуття національного єднання народжується в наших серцях, коли звучить Державний Гімн і майорить Державний Прапор.
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner