Зустріч з мешканцями Коровоярського старостинського округу.

 

17 серпня 2021 року міський голова Олександр Журавльов провів зустріч з мешканцями Коровоярського старостинського округу.
«Я відкритий для прозорого діалогу. Готовий почути і обговорити важливі питання, розглянути пропозиції та нові ідеї, які зроблять старостинський округ кращим. Для мене важлива думка кожного, щодо розвитку села.», - зауважив міський голова Олександр Вікторович.
Обговорили важливі питання щодо першочергових та нагальних питань, а також - про майбутні перспективи розвитку села Коровій Яр.
Про свою роботу за 7 місяців поточного року звітував староста Віктор Князєв.
Вся діяльність старости  Князєва Віктора Івановича і головного спеціаліста Журавля Володимира Івановича   спрямована на  розвиток  територіальної громади села Коровій Яр, формування позитивного іміджу села,  збереження кількості та якості послуг, що надаються у сфері освіти, культури та  медицини. Розширення послуг соціального захисту, безпеки життя, благоустрою та адміністративні послуги,  покращення  в цілому рівня життя населення.
Одні з першочергових завдань, староста вважає, організацію соціально відповідальних мешканців села до самостійного вирішення власних проблем шляхом створення ГО та активних груп за інтересами.
Станом на 05. 08. 2021 року ведеться  5 погосподарських книг, алфавітна книга, журнал вхідної та вихідної документації, реєстрації довідок, доручень та особистого прийому громадян.
    Видано довідок – 104 , зареєстровано вхідних документів – 107, зареєстровано вихідних документів – 46, складено актів обстеження- 26,  із них про надання матеріальної допомоги-4,  для Слов’янського  ОМВК про відсутність військовозобов’язаних  на території старостинськогоокругу - 4, інших -21; видано характеристик — 7.
Здійснювався особистий прийом громадян.
    Старостою та головним спеціалістом проводиться робота з укладання
договорів на вивезення  твердих побутових відходів , по своєчасній сплаті
комунальних платежів, по підготовці документів для субсидій та допомог.
    В адмінприміщенні старостинського округу  створені інформаційні куточки
з правових, соціальних, пенсійних  питаннь.
    Кожної п’ятниці  в приміщенні старостинського округу  працює мобільний офіс УСЗН.
Постійно проводиться  робота по благоустрою території округу.
1. Відновлено вуличне освітлення по вул. Ветеранів, замінено та доповнено  35 ліхтарів вуличного освітлення.
2. Виконане грейдерування вулиць без твердого покриття (Ветеранів, Миру, Вишнева).
3.Запланований поточний ремонт твердого покриття по вул. Спортивна, Миру, Новоселів.
4. Виконано поточний ремонт обладнання на дитячому майданчику по вул. Новоселів.
5. Додатково облаштований  шкільний спортивний майданчик спортивним тренажером Орбітрек, перекладиною. Власними силами виготовлені та встановлені спортивні бруси та дві лави.
6. Без залучення бюджетних коштів, виконано поточний ремонт автобусних зупинок з встановленням лавок в межах села по дорозі Лиман-Лозова.
7. Виконано благоустрій території на в’їзді до села.
8. Проведено обкошування території сільського кладовища.
9. Постійно підтримується в належному стані військове поховання «Братська могила».
10. На весні проводилися загальні прибирання в громадських місцях села, висаджувалися декоративні дерева,  кущі,  квіти.
11. Обкошується територія села ( КТП, контейнери для ТПВ, узбіччя доріг по вулицям села, в'їзні стели, місця загального користування, берег сільської водойми)
     Наболівшим для мешканців сіл наразі постало питання, про порядок роботи поштового відділення.
    Щодо закриття стаціонарного відділення, «Укрпошта» остаточно ще не  вирішила це питання. Вони будуть підходити до питання про закриття більш індивідуально і вже у вересні місяці до старостинського округу завітає територіальний менеджер АТ «Укрпошта».
Мешканці говорили про організацію медичного обслуговування населення в разі закриття фельдшерських пунктів.
Директор КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Андрій Ребров запевнив жителів, що повноцінне медичне обслуговування буде і надалі, про закриття ФАП мова навіть не іде.

Мешканці Коровоярського округу озвучили проблему щодо встановлення автобусних зупинок та грейдерування дороги.  
Автобусні зупинки знаходяться вздовж дороги обласного значення. Відділом ЖКХ  направлені листи до департаменту житлово-комунального господарства з проханням забезпечити встановлення зупинок.
Нещодавно для громади придбали новий грейдер, найближчим часом розпочнуться відновлювальні роботи з вирівнювання ґрунтових доріг з додатковим підсипанням нового матеріалу. При цьому ґрунтові дороги не тільки будуть вирівняні, а й отримають тверде покриття.
У старостинському окрузі постійно тривають роботи з благоустрою. Одним із важливих їх напрямків є видалення аварійних дерев. Роботи щодо випилювання аварійних та сухостійних дерев на території старостинського округу тривають та будуть проводитись і надалі.
Також, керівники відділів і управлінь виконавчого комітету надали відповіді на питання комунального господарства, соціального захисту, освіти, землеустрою, надання адміністративних послуг та інші. Торкнулись і питання щодо роботи з видалення порослі дерев по вулицям села.
Про охорону громадського порядку поговорили із дільничим офіцером відділу поліції №3 Владиславом Івковим. Про дотримання вимог пожежної безпеки в пожежнонебезпечний період на території Коровоярського старостинського округу розповів головний інспектор відділу організації профілактичних робіт Краматорського районного управління ГУ ДСНС України у Донецькій області Гайдуков С.В.
В ході зустрічі жителі задавали питання та пропонували власні ідеї для благоустрою території села.
    Завдяки небайдужості жителів та побудові конструктивного діалогу з органами місцевого самоврядування шлях подальшого розвитку старостинського округу буде успішним.

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner