Зустріч з мешканцями Дробишевського старостинського округу.

 

12 серпня 2021 року міський голова Олександр Журавльов провів зустріч з мешканцями Дробишевського старостинського округу.
Про свою роботу за 7 місяців поточного року звітувала староста Ірина Сабініна - “
Протягом 2021 року на прийомі  із особистим зверненнями побувало 72 - людини із різних питань. Переважна більшість звернень стосується соціального захисту населення — біля 80%, зокрема, призначення або продовження субсидії на оплату комунальних послуг та соціальні допомоги малозабезпеченим. Земельні питання різного характеру — 6 %, інші звернення — 14%.
У 2021 році надано велику кількість різного виду послуг жителям територіальної громади. Проводились заходи до памятних та загально-державних дат з дотриманням карантинних вимог. Проведено 5 громадських суботників на території округу, здйснюється постійний покіс трави. Проведено відлов бродячих собак у травні місяці.
Виконані заходи на території Дробишевського старостинського округу за період 2021 року:
- видалення аварійних дерев та порослі по вул.Слобожанській, Лісній, Центральній, Університетській;
- прибирання  території 2 кладовищ (вирубування порослі, видалення аварійних дерев, прибирання та вивезення  сміття) ;
- поточний ремонт памятників;
-  надання допомоги 10 жителям округу у вигляді дров;
-завезення піску-  60 т(кладовища, дитячі майданчики);
- поточний ремонт асфальтного покриття по вул.Слобожанська, Магістральна, Державна, асфальтного покриття дороги Дробишеве - Ярова ;
-озеленення ( висадка 30 дерев та 200 кущів квітів);
- вирубка дерев, косіння трави 4 громадянам похилого віку, які обслуговуються соціальною службою терцентру;
-  поточний ремонт існуючих дитячих майданчиків;
- додаткове встановлення ліхтарів на суму 99,3 тис.грн в кількості ;
- благоустрій  території амбулаторії  ЗПСМ;
- виконаний поточний ремонт на суму 49,9 тис.грн. та відкритий пункт постійного базування Швидкої допомоги в приміщенні адмінбудівлі старостинського округу;
- косметичний ремонт приміщення фойє старостинського округу силами првацівників;
- поточний ремонт, силами місцевих жителів, приміщення Фапу по вул. Полухіна на суму 29,6 тис.грн.;
- проведення підготовчих робіт для облаштування майданчика тротуарною плиткою біля стели загиблим воїнам( зняття старої плитки, планування території)  та придбання необхідних матеріалівв на суму 226,6 тис.грн.;
- придбання бензопили для видалення дерев та порослі;
- придбання бензокоси;
- придбання ноутбуків з встановленою операційною системою для МБК “Відродження” та “Сучасник”;
- придбання екрану, пректору та МФУ для МБК “Сучасник”;
- залучена допомога спонсорів для придбання пилесосу та встановлення піддашку над вхідними дверима ДНЗ “Сонечко”.”
У Дробишевському старостинському окрузі постійно тривають роботи з благоустрою. Одним із важливих їх напрямків є видалення аварійних дерев. Роботи щодо випилювання аварійних та сухостійних дерев на території старостинського округу тривають та будуть проводитись і надалі.
Також у центрі смт Дробишеве на ринку планується реконструкція торгових рядів.
Мешканці озвучили проблему щодо ремонту асфальтованого покриття та грейдерування доріг.  
Дороги з асфальтованим покриттям знаходиться на балансі області. Відділом ЖКХ були направлені листи до департаменту житлово-комунального господарства з проханням забезпечити ямковий ремонт.
Нещодавно для громади придбали новий грейдер, наразі триває процес реєстрації, після завершення розпочнуться відновлювальні роботи з вирівнювання ґрунтових доріг з додатковим підсипанням нового матеріалу. При цьому ґрунтові дороги не тільки будуть вирівняні, а й отримають тверде покриття.
Для мешканців наразі постало питання, про розширення території кладовищ.
“Кладовища знаходяться на балансі у КП “Лиманський Зеленбуд”. На жаль коли затвердили генеральний план міста, ще у 70-х роках, два кладовища, які знаходяться на території смт Дробишеве не були включені до генерального плану. Для того щоб оформити земельну ділянку нам потрібно розробити детальний план території. На 2023 рік вже зроблена програма “Внесення змін до генерального плану”, яка буде затверджуватись на сесії Лиманської міської ради” — наголосила в.о. начальника відділу містобудування та архітектури Катерина Кича.
Також, керівники відділів і управлінь виконавчого комітету надали відповіді на питання комунального господарства, соціального захисту, освіти, землеустрою, надання адміністративних послуг та інші. Торкнулись і питання щодо роботи з видалення порослі дерев по вулицям селища.
Про охорону громадського порядку поговорили з начальником відділу поліції №3 Ігорем Угнівенко. Про дотримання вимог пожежної безпеки в пожежнонебезпечний період на території Криволуцького старостинського округу розповів головний інспектор відділу організації профілактичних робіт Краматорського районного управління ГУ ДСНС України у Донецькій області Сергій Гайдуков.
“Шановні мешканці! Ми сьогодні дуже плідно попрацювали, детально дізнались про життя Дробишевського старостинського округу. Ми почули питання, які Вас турбують і зробимо все можливе щоб їх вирішити”- зазначив Олеександр Журавльов.

 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner