Дозвільна документація — запорука законності та успіху діяльності суб’єктів підприємництва

 

Згідно ст.1 Закону України «Про рекламу» реклама – це інформація про особу чи товар, розповсюджена в будь-якій формі та в будь-який спосіб і призначена сформувати або підтримати обізнаність споживачів реклами та їх інтерес щодо таких особи чи товару.

Зовнішня реклама – реклама, що розміщується на спеціальних тимчасових і стаціонарних конструкціях - рекламоносіях, розташованих на відкритій місцевості, а також на зовнішніх поверхнях будинків, споруд, на елементах вуличного обладнання, над проїжджою частиною вулиць і доріг.

На території Лиманської територіальної громади розміщення реклами проводиться на підставі дозволів, що надаються виконавчим комітетом Лиманської міської ради. Функції з регулювання діяльності з розміщення зовнішньої реклами на території Лиманської ТГ покладено на відділ містобудування та архітектури виконавчого комітету Лиманської міської ради (далі – робочий орган).

Зовнішня реклама розміщується на підставі дозволів та у порядку, встановленому виконавчим комітетом Лиманської міської ради відповідно до Постанови КМУ від 29 грудня 2003 р. № 2067 «Про затвердження Типових правил розміщення зовнішньої реклами». Видача (відмова у видачі, переоформлення, видача дубліката, анулювання) дозволу на розміщення зовнішньої реклами здійснюється відповідно до Закону України «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності».

Для отримання дозволу на розміщення зовнішньої реклами суб’єкту господарської діяльності потрібно підготувати і подати робочому органу наступні документи:

  • заяву про надання дозволу на розміщення зовнішньої реклами за встановленою постановою КМУ від 29 грудня 2003 року №2067 формою.

  • фотокартку або комп’ютерний макет місця (розміром не менш як 6 х 9 сантиметрів), на якому планується розташування рекламного засобу, та ескіз рекламного засобу з конструктивним рішенням.

Дозвіл надається строком на п’ять років, якщо менший строк не зазначено у заяві.

Відповідно до статті 27 України «Про рекламу» особи, винні у порушенні законодавства про рекламу, несуть дисциплінарну, цивільно-правову, адміністративну та кримінальну відповідальність відповідно до закону.

У разі виявлення фактів незаконного розміщення рекламних засобів всі порушники благоустрою притягуватимуться до відповідальності, визначеної ст.152 Кодексу України про адміністративні правопорушення, яка передбачає накладання штрафу:

  • на громадян - від 20 до 80 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (від 340 до 1360 грн.)

  • на посадових осіб, суб’єктів підприємницької діяльності – від 50 до 100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (від 850 до 1700 грн.).

На підставі вищенаведеного відділ містобудування та архітектури виконавчого комітету Лиманської міської ради нагадує про беззаперечне дотримання правил розміщення зовнішньої реклами та необхідність оформлення дозвільних документів у разі встановлення рекламоносів на території Лиманської територіальної громади.

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner