ДТЕК Донецькі електромережі відновив електропостачання 15 населених пунктів, знеструмлених через негоду

 

За добу ДТЕК Донецькі електромережі повернув світло жителям 15 населених пунктів, знеструмлених в результаті грози та штормового вітру в північній і центральній частинах області. Відновив роботу 14 ліній електропередач, 102 трансформаторних підстанцій.

Зараз фахівці ДТЕК Донецькі електромережі відновлюють електропостачання с. Новосергіївка в Краматорському районі.

«ДТЕК діє в інтересах України, піклується про своїх клієнтів і робить все, щоб в їх домівках завжди були світло і комфорт. За добу ми повернули світло майже 3 тисячам наших клієнтів. В аварійно-відновлювальних роботах задіяні 93 ремонтні бригади, 67 одиниць техніки. Фахівці компанії продовжують посилене чергування, щоб попередити пов'язані з негодою відключення і ліквідувати можливі аварії», — повідомив генеральний директор ДТЕК Донецькі електромережі Олексій Дегтярьов.

Найбільша кількість відключень зафіксована в північній і центральній частинах регіону —Краматорському, Бахмутському і Покровському районах. Проведення аварійно-відновлювальних робіт ускладнювалося грозами, сильним вітром, дощем. Через падіння дерев зафіксовано багато обривів проводів. Такі відновлення займають більше часу, оскільки вимагають розчищення території від повалених гілок і дерев.

За даними Донецького регіонального центру гідрометеорології 10 серпня на території Донецького області очікуються грози, в деяких районах град та шквали північно-західного вітру 15-20 м/с (1 рівень небезпеки, колір жовтий). Аварійні бригади ДТЕК Донецькі електромережі переведені в посилений режим і працюють 24/7, щоб забезпечити клієнтів надійним електропостачанням.

ДТЕК Донецькі електромережі нагадує про необхідність дотримання правил електробезпеки:

  • при сильному вітрі не можна перебувати поблизу ліній електропередачі;

  • не наближатися до обірваного проводу ближче, ніж на 8-12 метрів і ні в якому разі не торкатися його;

при виявленні проводів, що впали на землю, обірваних або провислих проводів, відкритих дверей і люків електроустановок, а також пошкоджених опор, прохання повідомляти про це у кол-центр компанії (0629) 450 473, (093/096/099) 4500473, або в приватних повідомленнях на нашій сторінці в Фейсбук.

Інформацію про відключення можна перевірити за допомогою чат-боту «ДТЕК Донецькі електромережі» в Viber або Telegram, а також на сайті компанії в розділі «Планові і аварійні відключення». Якщо Ваша адреса там є — енергетики знають про відключення. Якщо ви не знайшли свою адресу — залиште повідомлення на сайті компанії в цьому ж розділі, або телефонуйте до кол-центру (0629) 450 473, (093/096/099) 4500473, або пишіть в особисті повідомлення на сторінці ДТЕК Донецькі електромережі в соцмережі Фейсбук.

Коротка відеоінструкція «Як знайти свою адресу в списку аварійних / планових відключень на сайті компанії» - тут.

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner