До кінця року в Донецькій області реконструюють 114 кілометрів електричних ліній


ДТЕК Донецькі електромережі планує до кінця року завершити реконструкцію понад 114 кілометрів електричних ліній. Завдяки проведеним роботам мешканці області отримають надійне та сучасне джерело електроживлення. Це технічне оновлення стало можливим завдяки впровадженню стимулюючих інвестиції RAB-тарифів в 2021 році. Вони дозволили компанії інвестувати в 2021 році на 72% більше коштів у порівнянні з 2020 р. Ці кошти спрямовують на модернізацію і розвиток енергетичної інфраструктури регіону відповідно до потреб його жителів.
Реконструкція торкатиметься ліній середнього та низького рівня напруги. Тобто тих, які безпосередньо відповідають за наявність електричного струму у мешканців контрольованої території Донецької області, підприємств та організацій. Наразі компанія повністю реконструювала 19 км електроліній. Загалом у 2021 році ДТЕК Донецькі електромережі планує повністю замінити понад 114 кілометрів ліній електропередачі, 36 розподільчих пунктів та трансформаторних підстанцій. Для порівняння, в 2020 році компанія мала змогу оновити тільки 23 об’єкти.
Збільшити об’єми коштів, що компанія інвестує у проекти повної заміни енергообладнання стало можливим завдяки переходу компанії на стимулюючий інвестиції RAB-тариф. Він дозволив збільшити інвестиційну програму ДТЕК Донецькі електромережі на 72% у порівнянні з 2020 роком. В 2021 році компанія планує інвестувати в мережі 332 млн грн.
Під час проведення реконструкцій електроліній фахівці ДТЕК Донецькі електромережі проводять повну заміну електричного дроту. Якщо це кабельна лінія, то під землею заново, замість старого зношеного кабелю, прокладають абсолютно новий та сучасний. З покращеними характеристиками ізоляції та пропускної спроможності. Якщо реконструюють повітряну лінію, то монтують нові безпечні самоутримні ізольовані проводи (СІП) й, у разі необхідності, проводять заміну електричних опор.
Наразі роботи із оновлення тривають. По їх завершенню компанія обов’язково проведе повне відновлення благоустрою територій, де вони відбувалися та технологічно вимагали демонтаж дорожнього покриття, розкриття газонів тощо.

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner