Зустріч з мешканцями Криволуцького старостинського округу.

 

5 серпня 2021 року міський голова Олександр Журавльов провів зустріч з мешканцями Криволуцького старостинського округу.
В конструктивному діалозі обговорили важливі питання щодо першочергових та нагальних питань, також в розмові йшлося й про майбутні перспективи.
Наболівшим для мешканців сіл наразі постало питання, про порядок роботи поштового відділення.
В селах  закривають стаціонарні відділення «Укрпошти», замінюючи і?х на мобільні пункти. Пересувні відділення на авто приі?здитимуть до старостинського округу за графіком. Бригада пересувного відділення доставляє періодику й посилки, приймає оплату за комунальні платежі тощо. У цьому місяці до мешканців сіл завітає територіальний менеджер АТ «Укрпошта», який більш детально розповість про пересувне відділення.
Мешканці говорили про організацію медичного обслуговування населення в разі закриття фельдшерських пунктів та відсутність аптечного пункту.
«Через те, що більшість жителів старостинського округу – люди похилого віку, ФАП необхідний» – наголосили мешканці. Директор КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Андрій Ребров запевнив жителів, що повноцінне медичне обслуговування буде і надалі, про закриття ФАП мова навіть не іде.
Мешканцям старостинського округу представили сімейного лікаря Гавриленка А.М., який за окремим графіком буде проводити виїзні прийоми на території сіл Крива Лука, Озерне, Діброва, Каленики.
Щодо відсутності аптечного пункту.  Олександр Журавльов зазначив, що будуть вестись перемовини з власниками різних аптечних мереж, які працюють на території Лиманської громади.
Транспортне сполучення – одне з наболілих питань мешканців: їздити автобусу начебто невигідно, на роботу виїжджати нічим.
Наразі іде розробка нових маршрутів та підготовка до проведення конкурсу на перевезення пасажирів. Також на прохання жителів буде розроблено графік маршрутного транспорту для зручності.
Мешканці Криволуцького округу озвучили проблему щодо ремонту асфальтованого покриття та грейдерування дороги.  
Дороги з асфальтованим покриттям знаходиться на балансі області. Відділом ЖКХ були направлені листи до департаменту житлово-комунального господарства з проханням забезпечити ямковий ремонт.
Нещодавно для громади придбали новий грейдер, наразі триває процес реєстрації, після завершення розпочнуться відновлювальні роботи з вирівнювання ґрунтових доріг з додатковим підсипанням нового матеріалу. При цьому ґрунтові дороги не тільки будуть вирівняні, а й отримають тверде покриття.
Також, керівники відділів і управлінь виконавчого комітету надали відповіді на питання комунального господарства, соціального захисту, землеустрою, надання адміністративних послуг та інші. Торкнулись і питання щодо збільшення розміру орендної плати за паї. На ці питання відповіли голови Фермерських господарств.
Про охорону громадського порядку поговорили з заступником начальника сектору превенції відділу поліції №3 Роменським М.М. та про дотримання вимог пожежної безпеки в пожежнонебезпечний період на території Криволуцького старостинського округу розповів головний інспектор відділу організації профілактичних робіт Краматорського районного управління ГУ ДСНС України у Донецькій області Гайдуков С.В.
В ході зустрічі жителі задавали питання та пропонували власні ідеї для благоустрою території села.
    Завдяки небайдужості жителів та побудові конструктивного діалогу з органами місцевого самоврядування шлях подальшого розвитку старостинського округу буде успішним.

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner