У Лимані відкрився інклюзивно-ресурсний центр


Сьогодні відкрився інклюзивно-ресурсний центр - сучасний заклад із надання послуг комплексної діагностики та реабілітації дітям з особливими освітніми потребами.
На заході були присутні Лиманський міський голова Олександр Журавльов, заступник голови ОДА Юлія Костюніна, радник голови облдержадміністрації Тамара Лук’янчук та директор департаменту освіти і науки облдержадміністрації Тетяна Сідашева.
Ще у 2019 році ця будівля була передана на баланс управління освіти, молоді та спорту і в кінці того ж року розпочаті  роботи по його реконструкції та ремонту. На будівельні роботи з місцевого бюджету  було виділено понад 5 млн. грн. Але цих коштів було не достатньо і, завдяки підтримці голови облдержадміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації Павла Кириленка та виділеним коштам  з обласного бюджету у сумі 2 млн. 825 грн., у цьому році завершено ремонтні роботи.
“Сьогоднішня подія зібрала всіх тих, хто за покликом серця вболіває за наше майбутнє, хто вже сьогодні допомагає дітям. І, мабуть, недаремно в народі живе мудрість: «Хто простягає руку допомоги – збагачується душею. А душа, як джерело, поповнюється добром, людяністю, любов’ю і світлом».
Питання доступу до якісної освіти дітей з особливими освітніми потребами сьогодні є одним з пріоритетів держави. Наша громада не  залишається осторонь від цих викликів.”- наголосив у своєму зверненні під час урочистого відкриття закладу Олександр Журавльов.
На сьогодні дитяче населення міста віком 3 - 18 років складає 5827 осіб, серед них 123 дитини з інвалідністю. На обліку у інклюзивно-ресурсному центрі перебувають 304 особи з особливими освітніми потребами. На території, яку обслуговує інклюзивно-ресурсний центр, розташовані 37 дитячих установ: 13 закладів дошкільної освіти, 10 закладів загальної середньої освіти, 10 НВК, 1 спеціальна загальноосвітня школа – інтернат Донецької обласної ради № 34, Центр соціально-психологічної реабілітації дітей м. Лиман, Лиманський центр комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю, санаторно-оздоровчий центр соціальної реабілітації «Смарагдове місто».
Метою діяльності установи є забезпечення прав дітей з особливими освітніми потребами на здобуття дошкільної та загальної середньої освіти шляхом проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дитини з особливими освітніми потребами, надання їм психолого-педагогічної допомоги та забезпечення системного кваліфікованого супроводження.
Щоб наші діти мали змогу не тільки вчитися, але й розвиватися, у будівлі інклюзивно-ресурсного центру буде працювати «Арт-студія» Лиманського міського центру позашкільної роботи. Для цього відремонтовано та облаштовано кабінети гурткової роботи, де усі діти нашої громади зможуть займатися танцями, співами, декоративно - прикладним мистецтвом.

 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner