Спалювання стерні – непоправна шкода довкіллю!

 

На превеликий жаль, знову на території Лиманщини з’являються випадки спалювання стерні на скошених полях!
Можливо, випалювання стерні дуже простий спосіб привести сільгоспугіддя до ладу. Це дозволяє заощадити кошти та час на підготовку ґрунтів до сіяння рапсу. Однак мало хто замислюється над тим, що безконтрольне випалювання стерні може призвести до пожежі на сусідніх полях або в лісосмугах. Також, вогонь може перекинутися на розташовані поруч житлові й господарські будівлі та призвести до загибелі людей.
Так, вночі з 31 липня на 01 серпня сталася пожежа на околиці смт. Дробишеве. В результаті спалювання стерні на полі після збирання зернових, згоріло близько 1,5 га стерні.
Лиманські рятувальники звертаються до небайдужих жителів Лиманщини - при виявленні горіння стерні фотографуйте, знімайте відео для більш доказової бази при розбиранні даного факту відповідними фахівцями. Допоможіть покарати паліїв! Звертайтесь до Служби порятунку за номером “101”!
Також, нагадуємо громадянам та сільгоспвиробникам, що за випалювання стерні та сухої рослинності передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність!
Шановні лиманці! Лише спільними зусиллями ми зможемо захисти навколишнє середовище від протиправного спалювання стерні!

21 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Донецькій області

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner