27 та 28 липня 2021 року відділом ЖКГ виконавчого комітету спільно з представниками ОКП «Донецьктеплокомуненерго» ВО“Лимантепломережа”

 

провели зустріч з мешканцями багатоквартирних будинків з питання підвищення тарифів на теплопостачання.

Згідно Закону України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання» від 22.06.2017 р. №2119 (із змінами, які набрали чинності з 01 травня 2021 року з прийняттям Закону №1060 «Про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання окремих питань у сфері надання житлово-комунальних послуг») передбачається обов’язкове оснащення вузлами комерційного обліку теплової енергії (далі ВКО) всіх будівель до серпня 2022 року.     Витрати оператора зовнішніх інженерних мереж на оснащення будівлі вузлами комерційного обліку теплової енергії (п.6 ст.6 Закону 2119) будуть включатися до складу тарифів на послуги з постачання теплової енергії. Так, з нового опалювального періоду 2021-2022 року тариф на послугу з постачання теплової енергії для будівель не оснащених ВКО орієнтовно буде вищий на 28% ніж для будівель, які на даний час вже оснащенні ВКО.
Слід зазначити, що у рамках дії Закону №2119 власнику (співвласникам) будівлі надається право надати згоду на встановлення ВКО (на запропонованих умовах) оператором зовнішніх інженерних мереж або самостійно обладнати будівлю ВКО у встановленому законодавством порядку.
Дана інформація була доведена до мешканців багатоквартирних будинків та запропоновано самостійно визначитись у який спосіб буде встановлено вузол комерційного обліку в будівлі та звернутись до ВО “Лимантепломережа”.
Також під час зустрічі обговорювались питання щодо підготовки будинків до опалювального періоду 2021-2022 року, підготовки підвалів Підготовка багатоквартирного будинку до опалювального періоду є найважливішим заходом щодо забезпечення стійкої і надійної роботи тепловикористальних установок в осінньо-зимовий період, в зв'язку з чим, в її проведенні повинні бути зацікавлені усі власники/співвласники житла.
Не минули увагу і роботу КП «Лиманська СЄЗ». Обговорювались проблемні питання, які необхідно виконати у найкоротший термін і плани на наступний рік.
Дякуємо всім небайдужим, які знайшли час та прийшли на зустріч.

 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner