Про направлення застрахованих осіб та членів їх сімей на реабілітаційне лікування до санаторно – курортних закладів України

 

Лиманське міське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області в поточному році продовжує співпрацювати з лікувальними закладами міста по направленню пацієнтів стаціонарних відділень, які є застрахованими особами, на реабілітаційне лікування після перенесених захворювань і травм до санаторно-курортних закладів за рахунок коштів Фонду соціального страхування України.
Право на таке лікування мають усі працевлаштовані громадяни за наявності медичних показань за профілями медичної реабілітації, визначеними Порядком відшкодування витрат за надані соціальні послуги з лікування застрахованих осіб та членів їх сімей після перенесених захворювань і травм у реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів за рахунок коштів Фонду соціального страхування України, затвердженим постановою правління Фонду № 39 від 13.07.2017 р.
У 2021 році Лиманським  міським відділенням управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області за показаннями лікарсько-консультативних комісій (ЛКК) лікувальних закладів на реабілітаційне лікування було направлено 19 застрахованих осіб за профілями лікування:
-    м’язово – скелетна реабілітація (підгострий період після операцій на опорно-руховому апараті (ортопедичних, травматологічних), ревматологічні захворювання);
-    кардіо-пульмонарна реабілітація (цукровий діабет, підгострий період захворювання легень).
Пацієнти були направлені до санаторно – курортних закладів м. Одеса, м. Бердянськ, м. Моршин, м. Миргород, Закарпатської та Дніпропетровської областей. Тривалість їх реабілітаційного лікування в залежності від медичних показань склала від 18 до 24 діб.
Фондом соціального страхування України фінансується надання допомоги по тимчасовій непрацездатності за весь час перебування застрахованої особи на лікуванні у санаторно-курортному закладі.
У разі потреби в більш докладних консультаціях щодо проходження реабілітації за кошти Фонду соціального страхування України, застраховані особи можуть звертатись до Лиманського міського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області за телефоном гарячої лінії: (06261) 4-25-43.»

 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner