Відбулися збори щодо необхідності проведення щеплень проти гострої респіраторної хвороби COVID-19

 

Сьогодні  в музичній вітальні Центру культури і дозвілля м. Лиман відбулись збори працівників закладів культури Лиманської громади. Директор КНП Центр первинної медико-санітарної допомоги Андрій Ребров дав роз’яснення з питань необхідності проведення щеплень проти гострої респіраторної хвороби  COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2. 
Щоб вакцинуватися від COVID-19, пацієнт має бути зареєстрований у Реєстрі пацієнтів електронної системи охорони здоров’я. Вакцинуватись від COVID-19 можуть, як задекларовані особи, так і не задекларовані, але вони повинні мати при собі паспорт.
Для того, щоб повноцінно імунізуватися від COVID-19, необхідно отримати дві дози однієї вакцини. Кожен раунд триватиме в середньому 20 днів залежно від вакцини, етапу вакцинації та способу, яким буде вакцинуватися пацієнт - у постійному пункті щеплення чи з допомогою мобільної бригади
Треба дотримуватись стандартних рекомендацій, щоб убезпечити себе від захворювання під час візиту мобільної бригади з імунізації чи відвідування пункту щеплення. Тестуватися на антитіла чи антигени до COVID-19 перед чи після щеплення від COVID-19 не потрібно
Вакцинація від COVID-19 є безоплатною, добровільною, але Міністерство охорони здоров’я та Всесвітня організація охорони здоров’я рекомендують зробити щеплення для того, щоб захистити своє життя та здоров’я, а також життя та здоров’я ваших близьких, які можуть бути у групі ризику. 
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner