Стань волонтером пробації – невід’ємною частиною великої команди на шляху до змін!

 

Одним з головних чинників ефективної розбудови системи пробації та забезпечення виконання працівниками служби покладених на них завдань є налагодження тісної співпраці з представниками громадського суспільства. Адже взаємодія органів пробації та громадськості розширює можливості щодо підтримки осіб у конфлікті з законом у складних життєвих обставинах, забезпечує вчасність та комплексність соціальних послуг клієнтам пробації. 
Поряд з цим, розвиток волонтерства в пробації є одним з пріоритетних та основних завдань, які полягають у здійсненні нагляду за суб’єктами та проведення з ними соціально-виховної роботи.  Згідно із Законом України «Про пробацію», основним завданням волонтерів пробації є сприяння органу пробації у здійсненні нагляду за засудженими та проведенні з ними соціально-виховної роботи. Свої повноваження волонтери пробації здійснюють під керівництвом персоналу органу пробації.
Волонтером пробації може стати фізична особа, яка досягла вісімнадцятирічного віку, уповноважена органом пробації та волонтерською організацією на виконання окремих завдань, пов’язаних з пробацією, на добровільній та безоплатній основі. До волонтерської діяльності, пов’язаної із пробацією, не залучаються особи, які мають  не погашену чи не зняту в установленому законом порядку судимість, а також особи, які раніше були виключені уповноваженим органом з питань пробації із складу волонтерів пробації через допущення дій і вчинків, які негативно вплинули на репутацію волонтера пробації, уповноваженого органа з  питань пробації, порушили права суб’єктів пробації. 
Основними завданнями волонтерів пробації є сприяння органу пробації у здійсненні нагляду за суб’єктами пробації та проведення з ними соціально-виховної роботи.  З урахуванням досвіду роботи, освіти, моральних, ділових якостей, висловлених пропозицій та побажань волонтера пробації може долучатися до участі у таких  видах діяльності, як : здійснення наглядових заходів за місцем роботи та навчання суб’єкта; проведення соціально-виховної роботи з суб’єктами; складання та реалізація індивідуальних планів роботи з суб’єктами проведення індивідуально-профілактичної роботи; надання консультативної;  психологічної та інших видів допомоги суб’єктам; надання допомоги у працевлаштуванні засуджених, залученні їх до навчання, виховних заходів та соціально корисної діяльності; здійснення заходів з підготовки осіб, які відбувають покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк, до звільнення.  
Волонтерська діяльність в пробації – це велика соціальна відповідальність та певний ризик, тому до здійснення волонтерства можуть бути допущені виключно громадяни, які це усвідомлюють та мають навички вирішення конфліктних та складних ситуацій. 
Лиманський міський відділ філії Державної установи «Центр пробації»  в Донецькій області  запрошує  бажаючих стати волонтерами пробації задля великої мети – повернення до правослухняного способу життя в суспільстві осіб, які скоїли правопорушення.
Якщо інформація Вас зацікавила,  чекаємо за адресою : вул. Привокзальна, б. 9 м. Лиман, Донецька область у будні з 8.00 год. по 17.00 год. (у п’ятницю до 15.45 год.).  
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner