Знову негода: ДТЕК Донецькі електромережі відновлює електропостачання у 29 знеструмлених населених пунктах

 

У Донецьку область повернулася негода. 21 липня різко погіршилися погодні умови, в результаті без світла залишилися 29 населених пунктів, розташованих в сільській місцевості. ДТЕК Донецькі електромережі прикладає максимум зусиль для оперативного відновлення електропостачання постраждалих районів. 
Гроза і шквали вітру викликали відключення та обриви 14 ліній електропередач та 99 трансформаторних підстанцій (ТП). Негода торкнулася північної і центральної частини регіону. Зараз фахівці компанії працюють над відновленням електропостачання 13 населених пунктів в Краматорському районі та 16 — в Покровському районі. 
«ДТЕК діє в інтересах України, піклується про своїх клієнтів і робить все, щоб в їх домівках завжди були світло і комфорт. В аварійно-відновлювальних роботах задіяні 90 ремонтні бригади, 63 одиниці техніки. Фахівці компанії докладають максимум зусиль для якнайшвидшого відновлення електропостачання в постраждалих населених пунктів», — повідомив генеральний директор ДТЕК Донецькі електромережі Олексій Дегтярьов. 
Основний об’єм аварійних відключень фахівці компанії планують ліквідувати до кінця дня, у разі відсутності нових аварій. Про перебіг робіт та повне відновлення електропостачання компанія буде інформувати додатково.
У зв'язку з ускладненням погодних умов бригади ДТЕК Донецькі електромережі переведені в посилений режим і працюють 24/7, щоб якомога швидше відновити пошкоджені ділянки ліній.
ДТЕК Донецькі електромережі нагадує про необхідність дотримання правил електробезпеки: 
-    при сильному вітрі не можна перебувати поблизу ліній електропередачі;   
-    не наближатися до обірваного проводу ближче, ніж на 8-12 метрів і ні в якому разі не торкатися його. 
При виявленні проводів, що впали на землю, обірваних або провислих проводів, відкритих дверей і люків електроустановок, а також пошкоджених опор, прохання повідомляти про це у кол-центр компанії (0629) 450 473, (093/096/099) 4500473, або в приватних повідомленнях на нашій сторінці в Фейсбук.
Інформацію про відключення можна перевірити за допомогою чат-боту «ДТЕК Донецькі електромережі» в Viber або Telegram, а також на сайті компанії в розділі «Планові і аварійні відключення». Якщо Ваша адреса там є — енергетики знають про відключення. Якщо ви не знайшли свою адресу — залиште повідомлення на сайті компанії в цьому ж розділі, або телефонуйте до кол-центру (0629) 450 473, (093/096/099) 4500473, або пишіть в особисті повідомлення на сторінці ДТЕК Донецькі електромережі в соцмережі Фейсбук. 
Коротка відеоінструкція «Як знайти свою адресу в списку аварійних / планових відключень на сайті компанії» - тут.
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner